12.8 C
Leskovac
četvrtak, maj 16, 2024

Pašalić: Godinama unazad dobijamo brojne pritužbe građana na ‘ćutanje administracije’ jer uopšte ne postupaju po zahtevima građana

Pročitajte

Zaštitnik građana Zoran Pašalić danas je, u okviru prakse „Otvorena vrata Zaštitnika građana“ koju je uveo 2017. godine nakon dolaska na čelo ove institucije, lično razgovarao sa građanima iz cele Srbije koji su mu se najviše žalili na rad republičkih fondova za zdravstveno, penziono i invalidsko osiguranje, kao i na rad građevinske inspekcije i lokalnih centara za socijalni rad.

„Godinama unazad dobijamo brojne pritužbe građana na ‘ćutanje administracije’ jer uopšte ne postupaju ili sa velikim zakašnjenjem postupaju po zahtevima građana. Podsećam nadležne organe da su obavezni po zakonu da postupaju u određenim rokovima po zahtevima i pritužbama jer građani moraju pravovremeno da dobiju informaciju koja bi im pomogla“, rekao je Pašalić.

Građani su se Zaštitniku građana danas najviše prituživali na probleme koje imaju u ostvarivanju prava iz oblasti zdravstvenog i penzijsko-invalidskog osiguranja, zatim imovinsko-pravnih odnosa, kao i na rad lokalnih centara za socijalni rad zbog prepreka u ostvarivanju Ustavom i zakonom garantovanih prava.

Prijem građana u sedištu Institucije Zaštitnika građana, koji u kontinuitetu traje već šest godina, bio je privremeno prekinut tokom vanrednog stanja uvedenog zbog pandemije korona virusa u martu 2020. godine, ali je odmah nakon okončanja te situacije obnovljena praksa ličnih susreta i razgovora Zaštitnika građana sa građanima.

- Reklama -spot_img

Comments are closed.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

- Reklama -spot_img
Najnovije

PREMIJERNO PRIKAZANA NOVA EMISIJA „ROMANI KUHINJA“

Nova emisija "Roamni Kuhinja" premijernio je u nedelju 12.maja 2024. u 21 sat prikazana na YouTube kanalu medija ROMinfomedia. Ova...
- Reklama -spot_img

Povezane vesti

- Reklama -spot_img