23.8 C
Leskovac
subota, maj 18, 2024

Đerlek i Arifi potpisali ugovor vredan 8,3 miliona dinara za asfaltiranje ulica u romskim naseljima u Bujanovacu

Pročitajte

Ministar zadužen za ravnomerni regionalni razvoj Edin Đerlek i predsednik opštine Bujanovac Nagip Arifi potpisali su u četvrtak 20. jula Ugovor o sufinansiranju projekta asfaltiranja ulica na jedanaest deonica u naselju Morava 76 i Novom naselju u Bujanovcu, koji predstavlja sistemsko ulaganje u razvoj komunalne i socijalne infrastrukture u naseljima u kojima žive stanovnici pretežno Romske populacije.

Ministar Đerlek ocenio je da je cilj projekta, za koji je opredeljeno 8,3 miliona dinara, unapređenje položaja Roma, pitanje kojem Vlada Srbije pridaje izuzetnu važnost.

Vlada Srbije je, kako je naveo ministar, donela više strateških dokumenata koji doprinose jačanju svesti na nacionalnom nivou i realizaciji važnih aktivnosti u oblasti obrazovanja, zdravstva i sveukupnog unapređenja položaja Roma, što je pokazatelj brige države o nacionalnim manjinama u našoj zemlji.

Realizacija projekta, prema njegovim rečima, doprineće poboljšanju životnog standarda, smanjenju siromaštva i očuvanju životne sredine, kao i odživom ekonomskom i ravnomernom lokalnom razvoju, a stanovništvu ova dva naselja biće omogućen lakši pristup centru grada i vitalnim institucijama.

Predsednik opštine Bujanovac izrazio je očekivanje da je ovo jedan od mnogih projekata koji će, zajednički sa Kabinetom za ravnomerni regionalni razvoj i Vladom Srbije, biti realizovan i od kojih će benefite imati svi građani opštine.

Imajući u vidu da je Bujanovac administrativni, ekonomski, zdravstveni, obrazovni i kulturni centar ovog dela i jedna od vodećih opština na jugu Srbije, ministar Đerlek je istakao da je razvoj infrastrukture prepoznat kao strateški cilj koji bi u perspektivi sprečio dalje zaostajanje ove opštine u ekonomskom razvoju.

Sastanku Đerlek-Arifi prisutvovao je odbornik Stranke pravde i pomirenja (SPP) i predstavnik Roma u bujanovačkoj skupštini Adem Salihi. Nakon sastanka ministar Đerlek posetio je romska naselja u Bujannovcu i razgovarao sa građanima.

Foto:fb

- Reklama -spot_img

Comments are closed.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

- Reklama -spot_img
Najnovije

Iz dvorišta i garaža krao trotinet, bicikle, odeću i obuću

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Leskovcu, intenzivnim operativnim radom, rasvetlili su 11 krađa i uhapsili M. D. (1981) iz...
- Reklama -spot_img

Povezane vesti

- Reklama -spot_img