12.8 C
Leskovac
subota, maj 18, 2024

Otvorena letnja sezona na kupalištu u kanjonu reke Vučjanke

Pročitajte

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović obišao je danas kupalište u kanjonu reke Vučjanke koje je danas i otvoreno za letnju kupališnu sezonu.

Cvetanović je prilikom obilaska istakao da ovih dana aktivno radilo na uređenju kanjona Vučjanke kako bi danas otvorili sezonu kupanja.

„Mi smo sa ulaganjima u ovo autentično kupalište počeli 2016. godine, kada je u izgradnju tri letnjikovca, kamene ograde oko kupališta, čišćenje korita reke, solarnu rasvetu, obnovu mosta i brane investirano 8 miliona dinara. Ove godine smo iz budžeta grada obezbedili dodatnih milion dinara za mesnu zajednicu Vučje preko koje je prošle nedelje, nakon uzorkovanja i zadovoljavajućih analiza vode, potpisan ugovor sa firmom HSV iz Vlasotinca koja će biti zadužena za spuštanje, podizanje i regulisanje nivoa brane. Deo tih sredstava je usmeren i ka spasiocima koji će tokom sezone kupanja svakog dana od 10-18 časova brinuti o bezbednosti posetilaca“, kazao je Cvetanović.

On je kazao da je ovo tek početak onoga što imaju u planu kako bi oživeli ovaj prirodni biser koji žele da povežu sa svetom.

„U narednom periodu očekuje nas potpisivanje ugovora o prekograničnoj saradnji sa Severnom Makedonijom – u pitanju je projekat Zemlja legendi, a plan je da uredimo vidikovac Sokolica. Namera je da se putem savremene interpretacije nematerijalnog kulturno-istorijskog nasleđa i tradicije kreira zajednički projekat između grada Leskovca i Кrive Palanke.“

- Reklama -spot_img

Comments are closed.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

- Reklama -spot_img
Najnovije

Iz dvorišta i garaža krao trotinet, bicikle, odeću i obuću

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Leskovcu, intenzivnim operativnim radom, rasvetlili su 11 krađa i uhapsili M. D. (1981) iz...
- Reklama -spot_img

Povezane vesti

- Reklama -spot_img