26.8 C
Leskovac
subota, maj 18, 2024

I radnici Džinsija na protestu“Leskovac protiv nasilja“

Pročitajte

Treću subotu za redom u Leskovcu se održava protest „Leskovac protiv nasilja“ kao podrška protestu koji se već skoro dva meseca održava u Beogradu „Srbija protiv nasilja“.

Ovog puta protestu su se prodružili i nekoliko sada već bivših radnika Turske fabrike „Džinsi“.

Pre protestne šetnje obratila se studentkinja Ekonomskog fakulteta u Beogradu i nekadašnja učenica leskovačke Gimnazije Mija Pejić koja je podsetila na zahteve protesta, a to su: smena članova Saveta Regulatornog tela za eleektronske medije (REM) i rukovodstva Radio televizije Srbije, kao i gašenje tabloida koji propagiraju nasilje i krše novinarski kodeks.

„Takođe, tražimo i oduzimanje nacionalne frekvencije televizijama Pink i Hepu zbog promovisanj anasilja, ali i smenui minsitra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića i direktora Bezbedonosne informativne agencije Aleksandra Vulina“, istakla je Pejić.

Kao i svake subote protestanti su se okupili ispred Narodnog muzeja Leskovac, a protestna šetnja završila se ispred zgrade Skupštine grada Leskovca.

- Reklama -spot_img

Comments are closed.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

- Reklama -spot_img
Najnovije

Iz dvorišta i garaža krao trotinet, bicikle, odeću i obuću

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Leskovcu, intenzivnim operativnim radom, rasvetlili su 11 krađa i uhapsili M. D. (1981) iz...
- Reklama -spot_img

Povezane vesti

- Reklama -spot_img