18.8 C
Leskovac
ponedeljak, maj 20, 2024

Oko devet miliona dinara uloženo u uređenje prostorija i zamenu stolarije LKC-a

Pročitajte

Oko devet miliona dinara uloženo je u uređenje prostorija i zamenu stolarije Leskovačkog kulturnog centra. Tim povodom ovu kulturnu ustanovu posetio je danas gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

Prilikom obilaska gradonačelnik Cvetanović je govorio o ovoj ustanovi kulture, istakvši da je ona nosilac kulturnog života ne samo Leskovca nego i šireg okruženja i da je obaveza lokalne samouprave da joj bude partner i da joj krči put za buduća delovanja.

Cvatnović je kazao da je obaveza da se sačuva izvorna lepota zgrade LKC-a, koja je nekada bila vila porodice Vlajčić, nekadašnja Кaloderma, za koju godinu navršiće vek postojanja, što je jedan veliki jubilej.

„Mislim da smo u tome svi zajedno uspeli, da joj ne narušimo autentičnu arhitekturu koja seća na slavnu međuratnu prošlost Leskovca, a da je pritom osavremenimo i prilagodimo savremenim htenjima današnje publike koja ima raznovrsne ukuse. Zato se svim radovima na njenom eksterijeru ili enterijeru pristupa sa najvećom pažnjom. Tako se pristupilo i zameni stolarije i adaptaciji prostora u podrumu“, kazao je Cvetanović.

Sanja Conić direktorka Leskovačkog kulturnog centra se danas zahvalila i kazala da investicije ne bi bile moguće bez velike podrške gradonačelnika Cvetanovića, lokalne samouprave i resornog, Ministarstva kulture i informisanja:

„Naši sugrađani i sva deca su dobili novi prostor sa novim sadržajima. To je škola baleta i folklora, a ovde već funkcioniše škola glume i dramski studio, škola crtanja… Mi svojim sadržajem decu privlačimo u kulturni centar i približavamo im kulturu.

U investicije koje su obuhvatile zamenu stolarije, renovirani su toaleti i uređen je prostor u podrumu objekta, saniran jedan od stubova, ukupno je uloženo 9 miliona dinara“, kazala je direktorka Conić.

Na kraju obraćanja direktorka Conić je gradonačelniku uručili monografiju o Živojinu Žiki Pavloviću „Кino-poeta velikog crnila“ u izdanju LКC-a.

- Reklama -spot_img

Comments are closed.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

- Reklama -spot_img
Najnovije

Iz dvorišta i garaža krao trotinet, bicikle, odeću i obuću

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Leskovcu, intenzivnim operativnim radom, rasvetlili su 11 krađa i uhapsili M. D. (1981) iz...
- Reklama -spot_img

Povezane vesti

- Reklama -spot_img