15.8 C
Leskovac
četvrtak, maj 16, 2024

Pašalić: Izbeglicama pokazati solidarnost, omogućiti im integraciju i dostojanstven život

Pročitajte

Prihvat i zbrinjavanje izbeglica sa ratom zahvaćenih područja postalo je daleko složenije i komplikovanije s obzirom da se oni duže zadržavaju u Republici Srbiji za razliku od prethodnog perioda kada su samo prolazili kroz našu državu. Iako samo mali broj njih traži azil, u Srbiji ostaju i po nekoliko meseci ili godina, zato tim ljudima treba omogućiti integraciju, dostojanstven život, pružiti pomoć, pokazati solidarnost, izjavio je danas zaštitnik građana Zoran Pašalić povodom 20. juna, Svetskog dana izbeglica.

Položaj izbeglica sa Bliskog Istoka i Afrike u Srbiji je veoma kompleksan pri čemu su u posebnom riziku žene i deca bez pratnje i ostale ranjive grupe, zato priliku da se podigne svest o njihovim pravima, humanitarnim potrebama i važnosti rešavanja problema izbeglica moramo koristiti svaki dan, istakao je Pašalić.
Zaštitnik građana je istakao da Republika Srbija i njeni građani imaju duže i veće iskustvo u prihvatu izbeglica sa ratom zahvaćenih područja od bilo koga u svetu s obzirom da već više decenija pružaju pomoć i utočište svima onima koji beže iz sopstvene zemlje tražeći sigurnost i razumevanje.

- Reklama -spot_img

Comments are closed.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

- Reklama -spot_img
Najnovije

Iz dvorišta i garaža krao trotinet, bicikle, odeću i obuću

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Leskovcu, intenzivnim operativnim radom, rasvetlili su 11 krađa i uhapsili M. D. (1981) iz...
- Reklama -spot_img

Povezane vesti

- Reklama -spot_img