26.8 C
Leskovac
subota, maj 18, 2024

Podeljeni ključevi novih stanova za 25 socijalno ugrožene romske porodice

Pročitajte

Ministar za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Tomislav Žigmanov učestvovao je danas u ceremoniji uručenja ključeva i ugovora korisnicima 25 novih stanova u zgradu za socijalno stanovanje u Svilajncu. Stanovi su izgrađeni u okviru programa ‘’Podrška Evropske unije socijalnom stanovanju i aktivnoj inkluziji’’.

„Pitanja integracije Roma u naše društvo su kompleksna i zahtevaju angažman više ministarstva. Danas u Svilajncu svi možemo da budemo ponosni na ono što je učinjeno. Ovakvi objekti su razlog da isto činimo i u ostalim lokalnim samoupravama. Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog zahvalno je svima koji su obezbedili sredstva i učestvovali u realizaciji Programa“, rekao je ministar Žigmanov u kratkom obraćanju.

Svečanom uručenju ključeva od stanova romskim porodicma prisutvovao je i predsednik Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine Dalibor Nakić, kojije je istakao dobru međuinstitucionalnu saradnju bez koje integracija Roma i Romkinja ne bi bila moguća.

On je naglaso da je obrazovanje romske dece od ključnog značaja za napredak Roma i iskoristio priliku da se zahvali lokalnoj samoupravi, državnim institucijama i donatorima koji su dali veliki doprinos da ovaj program podrške Romima u stranovanju i uspe.

Program „Podrška Evropske unije socijalnom stanovanju i aktivnoj inkluziji” osmišljen je da poboljša primenu politika socijalne inkluzije u Srbiji i obezbedi održiva stambena rešenja praćena merama aktivne inkluzije za najugroženiju populaciju.

Finansiran je sredstvima Evropske unije, a namenjen je ugroženim pripadnicima romske nacionalne manjine, ženama u nepovoljnom položaju, posebno ženama koje su žrtve porodičnog nasilja, mladima koji izlaze iz sistema socijalne zaštite, osobama sa invaliditetom i drugima koji žive u neadekvatnim uslovima.

ROMinfomedia/MLJMP/Foto:NSRNM

- Reklama -spot_img

Comments are closed.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

- Reklama -spot_img
Najnovije

Iz dvorišta i garaža krao trotinet, bicikle, odeću i obuću

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Leskovcu, intenzivnim operativnim radom, rasvetlili su 11 krađa i uhapsili M. D. (1981) iz...
- Reklama -spot_img

Povezane vesti

- Reklama -spot_img