22.8 C
Leskovac
utorak, maj 21, 2024

Seka Aleksić stupila u kontakt sa devojčicom koja je preživela vršnjačko nasilje, oduševljena što će pevačica ići sa njom na matursko

Pročitajte

Pevačica Seka Aleksić odlučila je da pomogne devojčici koja je bila žrtva vršnjačkog nasilje u jednoj školi u Vrbasu. Ona je rešila da ide na maturu sa njom, a sada je otkrila da je uspela da stupi u kontakt sa devojčicom., piše Blic.

Naime, pored Seke, brojne njene kolege su se odzvale kako bi pružile podršku i pomoć devojčici koja je romske nacionalnosti, a sa kojom vršnjaci nisu želeli da idu na maturu.

Pevačica je obavestila svoje pratioce na Tviteru da je stupila u kontakt sa njom preko čoveka koji je prvi objavio ovu informaciju.

– Zvala sam ga. Kaže da je devojčica oduševljena što želim sa njom – napisala je Seka.

Podsetimo, sve je počelo u onom momentu kada je na Tviteru jedna korisnica ove društvene mreže objavila priču o devojčici koja je doživela poniženje od strane svojih vršnjaka u OŠ „Petar Petrović Njegoš“ u Vrbasu.

– Vršnjaci su doneli bakarnu žicu u školu kako bi ismevali devojčicu jer je Romkinja, aludirajući na stereotip da Romi skupljaju bakar. Njen otac vozi kamion po Evropi, a majka vodi cvećaru. Niko ne želi da ide s njom na maturu… I svi ostaju nemi! Ovo je način na koji se nasilje podržava. Da li je ovo Srbija koju želimo? – bila je objava.

– Ja ću ići sa njom na maturu. Gde je ta devojčica? – bio je odgovor Seke Aleksić.

Izvor:Blic

Foto:FB Seka Aleksić

- Reklama -spot_img

Comments are closed.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

- Reklama -spot_img
Najnovije

Leskovačke mažoretkinje prve na Državnom prvenstvu u Loznici

Na Državnom prvenstvu u mažoret plesu, koje je 19. maja 2024. godine održano u Loznici, „Leskovačke mažoretkinje“ osvojile su...
- Reklama -spot_img

Povezane vesti

- Reklama -spot_img