22.8 C
Leskovac
nedelja, maj 19, 2024

Novi elektronski servis, registracija novih privrednih društava isključivo elketronskim putem

Pročitajte

Agencija za privredne regostre je na svom portalu pokrenula novu elektronsku uslugu za registraciju osnivanja privrednih društava, preduzetnika i ostalih privrednih subjekata koji se upisuju u Registar privrednih subjekata, koja omogućava podnošenje prijava putem posebne aplikacije.

Podnošenje prijava u elektronskoj formi od danas, 17. maja 2023. godine, predstavlja isključivi način podnošenja prijava za osnivanje:

  • društva s ograničenom odgovornošću (DOO),
  • ortačkog društva (OD),
  • komanditnog društva (KD) i
  • akcionarskog društva (AD).

Agencija će od danas primati prijave za registraciju osnivanja privrednih društava isključivo u elektronskoj formi, u skladu sa članom 9. stav 2. Zakona o postupku registracije u Agenciji za privredne registre („Sl. glasnik RS”, br. 99/2011, 83/2014, 31/2019 i 105/2021). Prijave koje budu podnete u papirnoj formi, APR će od danas odbacivati, jer nisu u skladu sa navedenim propisom.

Obavezna elektronska registracija ne odnosi se na:

  • osnivanje preduzetnika, zadruge, zadružnog saveza, javnog preduzeća, predstavništva ili ogranka stranog privrednog društva,
  • već registrovane privredne subjekte.

Preduzetnici, zadruge, zadružni savezi, javna preduzeća, predstavništva ili ogranci stranih privrednih društava mogu da biraju između dva načina podnošenja prijave za registraciju osnivanja- u papirnoj ili u elektronskoj formi.

Ovde možete preuzeti vodič „U susret obaveznoj elektronskoj prijavi za registraciju osnivanja privrednih društava„.

- Reklama -spot_img

Comments are closed.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

- Reklama -spot_img
Najnovije

Iz dvorišta i garaža krao trotinet, bicikle, odeću i obuću

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Leskovcu, intenzivnim operativnim radom, rasvetlili su 11 krađa i uhapsili M. D. (1981) iz...
- Reklama -spot_img

Povezane vesti

- Reklama -spot_img