17.8 C
Leskovac
nedelja, maj 19, 2024

Završeni radovi na reparaciji bazena SRC Dubočica

Pročitajte

Obilazak preduzeća i ustanova u Leskovcu danas je nastavljena obilaskom Sportsko rekreativnog centra Dubočica.

Povodom završetka radova na reparaciji bazena, uređenje platoa i kancelrarijskih prostorija u sportsko rekreativnom centru Duboćicam gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović posetio je danas ovu sportsku ustanovu.

Radovi vredni sedam miliona dinara podrazumevali su zamenu metalnih nosećih stubova bazena, termoizolacije i osvetljenja, i izvedeni su prvi put nakon otvaranja bazena pre više od 20 godina.

Stefan Кitanović, član Gradskog veća na press konferenciji naglasio je da se uslovi za bavljenje sportom u Leskovcu dodatno unapređuju.

„Na bazenima SRC „Dubočica“ su završeni radovi i sada su svaki reflektor i svaka sijalica u funkciji, što ranije nije bio slučaj. Sajle bazena su rasterećene nepotrebnog tereta od preko 1,5 tone. Urađeno je i podvodno osvetljenje i dosta se doprinelo uštedi energije. Zamenjeni su metalni noseći stubovi, a ovaj bazen je jedinstven u Srbiji to tome što se nalazi na spratu objekta, nije ukopan. Urađena je i termoizolacija, čime se štedi energija i poboljšava se grejanje bazena“, objasnio je Kitanović.

Ivan Milovac, direktor SRC Dubočica, istakao je da se samo urađenom izolacijom toplotnih tela i cevi godišnje štedi 325.000 kilovat sati toplotne energije koji tokom zimskog perioda SRC dobija od Zdravlja, i oko 85.000 kilovat sati koje se troše u letnjoj sezoni, čime se štedi oko 3,3 miliona dinara. Uvođenjem LED osvetljenja takođe se ostvaruje velika ušteda u energiji, u odnosu na dosadašnje halogene reflektore. Naveo je i da je u adaptaciju kancelarijskog prostora uloženo oko milion dinara, u hali „Partizan“ je postavljen video-nadzor, a u toku maja meseca će ova hala dobiti i internet.

„Dovoljno je samo pogledati uređeni plato ispred SRC-a, koji predstavlja lice ove ustanove. Ima još mnogo posla, jer su objekti sportskog centra vremešni, ali želim da naglasim da je za sve ovo vreme otkad sam na čelu ovog centra, saradnja sa gradonačelnikom Cvetanovićem i ljudima zaduženim za oblast sporta je izvanredna i sva ulaganja se višestruko isplate“.

Gradonačelnik Cvetanović je istakao da je tokom današnjeg dana iz budžeta grada isplaćeno 1.270.000 dinara za utrošenu električnu energiju u Sportsko-rekreacionom centru Dubočica i da se očekuju pozitivni efekti novog osvetljenja i termoizolacije. Podsetio je i da se svakog meseca za plate zaposlenih u ovom centru iz budžeta grada izdvaja oko 50.000 evra.

„Ali kada vidite da je prostor od 4500 kvadratnih metara ispred SRC-a uređen na najbolji mogući način, kad vidite lift za invalide, svu ovu decu i mlade talente koji su jedva čekali da bazen ponovo počne sa radom posle mesec i po dana kako bi tenirali, sve to pokazuje da je svaki dinar uložen ovde najbolje uložen novac. Za vreme mandata direktora Milovca mnogo toga je ovde urađeno i siguran sam da će se njegove ideje i ideje rukovodstva SRC-a i dalje implementirati“, zaključio je.

- Reklama -spot_img

Comments are closed.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

- Reklama -spot_img
Najnovije

Iz dvorišta i garaža krao trotinet, bicikle, odeću i obuću

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Leskovcu, intenzivnim operativnim radom, rasvetlili su 11 krađa i uhapsili M. D. (1981) iz...
- Reklama -spot_img

Povezane vesti

- Reklama -spot_img