15.8 C
Leskovac
ponedeljak, maj 13, 2024

Centrom Leskovca se danas širio miris cveća, a građani su uživali u degustaciji meda

Pročitajte

Sajam meda i cveća danas je prvi put održan na centralnom trgu u Leskovcu. Tezge postavljene duž trga, cvećari, pčelari i medari su ispunili svojim proizvodima, a centrom grada se širio miris raznih vrsta cveća dok su posetioci mogli da uživaju u ukusu meda.

Okupljenim izlagačima i posetiocima se obratio gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović, koji je naglasio da su Leskovčani ponosni na svoju tradiciju, proizvode i karakteristike grada.

„Manifestacijama poput Roštiljijade, Dana paprike, Dana krompira, Dana višnje, Dana kruške, Dana jagode, Dana vodenice, Festivalima posvećenim sprži i mućkalici, čuvamo mesto na tronu na gastronomskoj mapi regiona i prezentujemo odlične poljoprivredne proizvode. Smatrali smo da bi svoju manifestaciju trebalo da imaju i pčelari, medari i cvećari zbog razvoja ovih grana poljoprivrede, afirmacije njihovog vrednog rada i njihove proizvodnje “ istakao je CVetanović

On je izrazio nadu da će ovaj sajam postati tradicija grada na Veternici i održavati se još mnogo godina.

U ime pčelara obratila se Bojana Danilović i zahvalila se nadležnima koji su pokazali interesovanje za podršku projekta Očuvanja pčelinjih zajednica za koja su sredstva dodeljena putem konkursa Odeljenja za zaštitu životne sredine.

Ona se nada da će u narednim godinama Sajam meda i cveća biti još posećeniji, i da će imati izlagače iz zemalja i regionu i da će prerasti u međunarodni.

Milica Stanković obratila se u ime cvećar i kako je kazala, ovakve manifestacije promovišu najlepše darove prirode, cveće i med.

„Volela bih da ovaj Sajam postane tradicija“, izrazila je nadu Stankković.

Manifestaciju je grad Leskovac organizovao uz Budžetski Fond za razvoj poljoprivrede, Odeljenje za privredu i poljoprivredu, Odeljenje za zaštitu životne sredine, Poljoprivredna savetodavna stručna služba Leskovac, JP Pijaca Leskovac i udruženjima pčelara i cvećara.

Tezge na kojima su danas bili izloženi proizvodi će na trgu ostati do naredne manifestacije „Sa tehnologijom na ti“ koja se održava 5. maja u organizaciji Tehnološkog fakulteta.

- Reklama -spot_img

Comments are closed.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

- Reklama -spot_img
Najnovije

Hrvatska i Slovenija po izboru turista među 20 najlepših zemalja sveta

Ne postoji lepši način da potrošite vreme i novac od putovanja, jer proširujete svoje vidike, upoznajte nova mesta, kulturu...
- Reklama -spot_img

Povezane vesti

- Reklama -spot_img