19.8 C
Leskovac
nedelja, maj 12, 2024

Osnovno javno tužilaštvo u Leskovcu o napadu na Rome u Turekovcu se izjasnilo da je reč o krivičnom delu koje se goni po privatnoj tužbi

Pročitajte

-Policijski službenici Policijske uprave u Leskovcu su 11. aprila ove godine, odmah po prijavi oštećenih da im nepoznata lica bacaju kamenje i udaraju na kapije kuća, izašli na lice mesta, obavili razgovor sa oštećenima i obavestili nadležno tužilaštvo koje se izjasnilo da je reč o krivičnom delu koje se goni po privatnoj tužbi, navodi se u saopštenju koje je Policijska uprava Leskovac poslala ROMinfomedii.
Kako je saopšteno iz PU Leskovac, daljim radom, policija je identifikovala i pronašla dvadesetdvogodišnjeg mladića, kao i petoricu devetnaestogodišnjaka protiv kojih će podneti odgovarajuću prekršajnu prijavu iz Zakona o javnom redu i miru.

Da se podsetimo, u utorak 11.aprila 2023.godine rano jutros izmedju 1 i 1:30 grupa mladića sa fantomkama na glavi, palicama, noževima i boksevima napali su Rome u Turekovcu. Prema rečima napadnutih Roma mladići su im porazbijali prozore i ulazna vrata na kućama, kapije i vređali na nacionalnoj osnovi.

- Reklama -spot_img

Comments are closed.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

- Reklama -spot_img
Najnovije

Hrvatska i Slovenija po izboru turista među 20 najlepših zemalja sveta

Ne postoji lepši način da potrošite vreme i novac od putovanja, jer proširujete svoje vidike, upoznajte nova mesta, kulturu...
- Reklama -spot_img

Povezane vesti

- Reklama -spot_img