12.8 C
Leskovac
sreda, maj 15, 2024

Goran Cvetanović: trudimo se da Leskovac bude grad jednakih mogućnosti za sve

Pročitajte

Gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović podelio je danas ugovore za trideset udruženja kojima su projekti na konkursu iz oblastio socijalne zaštite odobreni za finansiranje i sufinansiranje. Među odobrenim projketima za finansiranje su i projekti tri romske organizacije iz Leskovca koje su konkurisali.

Naime, radi se o organizaciji ROSA kojoj je odobreno 250 hiljada dinara za realizaciju projekata „Detinjstvo Ne brak“, 150 hiljada dinara udruženju žena „Leskovačke Romkinje“ za projekat „Romkinje u borbi protiv nasilja i trgovine ljudima“ i romska humanitarna organizacija „Izvor života“ za projekat „Droga nije dobra“ koja će se finansirati sa 300 hiljada dinara.

Za realizaciju odobrenih projekta ukupno je opredeljeno nešto više od 30 miliona dinara.

Obrativši se na press konferenciji gradonačelnik Cvetanović kazao je da naše društvo u 21. veku mora da bude otvoreno za sve, za osobe sa invaliditetom, za sugrađane slabijeg imovnog stanja i za sve koji se suočavaju sa nekom vrstom problema koji ih svrstava u kategoriju stanovnika u stanju socijalne potrebe.

„Trudimo se da Leskovac bude grad jednakih mogućnosti za sve, postavljene su staze za slepe, liftovi za osobe koje koriste invalidska kolica u sklopu Centra za socijalni rad i SRC Dubočica, javni toaleti u gradu imaju kabine i za osobe sa invaliditetom, i već treću godinu zaredom svim korisnicima socijalne pomoći uručujemo pakete sa namirnicama. Sve to je rezultiralo da Leskovac tri puta dobije nagradu od strane Zaštitika građana i upravo na ovaj način smo pokazali smo pokazali da smo spremni da konstantno ulaženo u razvoj svih oblika pristupačnosti“ – rekao je danas gradonačelnik Cvetanović.

U ime korisnika sredstava danas se obratio Milorad Stanojković predsednik Gradske organizacije gluvih i nagluvih uz pomoć tumača znakovnog jezika Dragane Stojilković. On je danas naglasio da smatra kako je komisija odabrala kvalitetne projekte, zahvalio se gradonačelnik Cvetanoviću što prati i podržava aktivnosti i što svojim angažovanjem doprinosi prevazilaženju barijera i stereotipa.

„Trudimo se da kroz planirane našeg projketa obuhvatimo sve starosne grupe naših članova, i ponosan sam na saradnju sa lokalnom samoupravom koju uvek pominjem kao primer dobre prakse na sastancima širom Srbije“, kazao je Stanojković.

Кada je reč o ukupnom budžetu za oblast socijalne zaštite za ovu godinu gradonačelnik je danas kazao da suma iznosi 271,9 miliona dinara što je za preko 20 miliona više nego u prethodnoj godini i odgovarajući na pitanja novinara rekao da je za jedan projekat povučena prijava.

- Reklama -spot_img

Comments are closed.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

- Reklama -spot_img
Najnovije

PREMIJERNO PRIKAZANA NOVA EMISIJA „ROMANI KUHINJA“

Nova emisija "Roamni Kuhinja" premijernio je u nedelju 12.maja 2024. u 21 sat prikazana na YouTube kanalu medija ROMinfomedia. Ova...
- Reklama -spot_img

Povezane vesti

- Reklama -spot_img