12.8 C
Leskovac
subota, maj 18, 2024

Ambasador Austrije: jedan od prioriteta austrijske politike je da se Srbija pridruži Evropskoj uniji

Pročitajte

Amabasador Austrije u Srbiji njegova ekselencija Kristijan Ebner boravio je danas u Leskovacu,kako bi zvanično otvorio izložbu „Arheologija Balkana u fokusu“ u leskovačkom Narodnom muzeju.

Pre otvaranja izložbe gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović organizovao je svečani prijem za Amasadora Elbera u svom kabinetu a zatim i zajedničku press konferenciju u svečanoj sali Skupštine grada Leskovca.

Ambasador Kristijan Ebner kazao je da jedan od prioriteta austrijske politike da se Srbija pridruži Evropskoj uniji.

„Sarađujemo sa mnogim gradovima i ljudima u Srbiji kako bismo to i postigli. U Leskovcu ostvarujemo saradnju na polju kulture sa Muzejom, ali i neke austrijske kompanije ovde veoma uspešno posluju. Danas sam ovde kako bih otvorio jednu vrlo zanimljivu arheološku izložbu. Osim u oblasti kulture, vrlo smo zainteresovani da intenziviramo saradnju i u drugim oblastima.“

Cvetanović je na press konferenciji podsetio da je grad Leskovac u prethodnim godinama bio domaćin najvišim dimplomatskim predstavnicima brojnih evropskih, azijskih i afričkih zemalja, kao i Sjedinjenih Američkih Država.

„Кonstantno održavamo kontakte i sa gradonačelnicima i predsednicima opština iz naše zemlje i zemalja suseda, sada još intenzivnije, s obzirom na to da se nalazim na čelu Stalne konferencije gradova i opština, a do nedavno sam bio na čelu NALASA, asocijacije koja okuplja lokalne samouprave na nivou Jugoistočne Evrope.

Težimo da neprekidno unapređujemo saradnju sa uspešnim evropskim zemljama, na privrednoj, ekonomskoj, sociološkoj, turističkoj, kulturnoj osnovi. U tom kontekstu nam je i saradnja sa Austrijom vrlo dragocena“, kazao je Cvetanović, i dodao, da u Leskovcu već 15 godina uspešno posluje Austrijska firma PWW.

On je kazao da nas sa Austrijom vezuju i neraskidive istorijske i kulturološke veze, a da je povod današnje posetu ambasadora Austrije Leskovcu izložba koju organizuje leskovački Narodni muzej u saradnji sa Austrijskim kulturnim forumom, pod nazivom „Arheologija Balkana u fokusu“.

- Reklama -spot_img

Comments are closed.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

- Reklama -spot_img
Najnovije

Iz dvorišta i garaža krao trotinet, bicikle, odeću i obuću

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Leskovcu, intenzivnim operativnim radom, rasvetlili su 11 krađa i uhapsili M. D. (1981) iz...
- Reklama -spot_img

Povezane vesti

- Reklama -spot_img