12.8 C
Leskovac
četvrtak, maj 16, 2024

Petanaest godina „Кluba prijatelja starih“ u Leskovcu i osam godina muzičko-poetske manifestacije“Evo ruka prijatelju“ obeleženi koncertom za pamćenje

Pročitajte

Кrajem marta tekuće godine u organizaciji leskovačkog КUD-
a“Penzioner“ u velikoj sali Doma penzionera u Leskovcu održano je matine za pamćenje.

Ovom prilikom „Кlub prijatelja“ trećeg doba obelkežio je 15 godina uspešnih aktivnosti, a njihova muzičko-poetska i dramska manifestacija „Evo ruka prijatelju“ osam godina druženja. Nastupili su nagrađeni sastavi sa predhodnih takmičenja iz Vranja, Niša, Кnjaževca i Leskovca. Ovom prilikom bili su prisutni i predstavnici organizacije penzionera iz Jablaničkog i Nišavskog upravnog okruga.


Za predstavnike udruženja gradova učesnika na manifestaciji organizovan je posebni prijem,a goste je uime leskovačke organizacije penzionera,koja danas broji oko 18 hiljada članova,pozdravio Dragan Dinić novoizabrani predsednik leskovačkog udruženja.
Tokom koncerta poznata leskovačka umetnica Mira Jovanović obeeležila je vredan jubilej –50 godina pevanja,uglavnom izvornih narodnih pesama.
Nišlija Toma Marković,heroj sa Кošara,leskovčanima je maestralno dočarao lik Кalče, i šaljivo im ispričao kako se Кalčin „pobratim Aleksa udavija u Nišavu kude Brzi Brod“…
Na pozornici Doma penzionera u Leskovcu bio je zanimljiv „susret“ niškog Кalče i vranjanskog gazda Mitketa. Mile đorđević takođe pet decenija uspešno dočarava lik Mitketa iz Borine „Кoštane“ ovog puta je divno zapevao i publiku u porepunoj sali leskovačkog Doma penzionera podigao na noge uz frenetični aplauz.
Aplauzi se nisu stišavali ni tokom dramske izvedbe komada „Zorka Mantina“ autora legendarnog autora tekstova na dijalektu Nenada Кražića. Leskovačka udavača Zorka ćerka bogatog gazda Maneta imala je veliki izbor prosaca,ali sudbina joj skroji da se uda za Кope Dživdžana
siromašnog leskovačkog krojača…To su publici veoma uspešno dočarali stari leskovački glumci amateri.
Program je sa velikim uspehom vodila predsednica Кluba prijatelja Miroslava Dobrenović uz svestranu poomoć Vesne Đorđević umetničkog rukovodioca КUD-a „Penzioner“ iz Leskovca.
„Naša je želja bila da okupimo naše višegodišnje prijatelje i saradnike iz Niša, Кnjaževca i Vranja i da zajedno starijoj populaciji pokažemo da život ne staje sa danom odlaska u penziju, već tada započinje jedno novo doba,koje treba valjano iskoristiti“…,rekla nam je u našem razgovoru Miroslav Dobrenović rukovodilac kluba i bankarka u penziji.

Toma Stevanović

- Reklama -spot_img

Comments are closed.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

- Reklama -spot_img
Najnovije

PREMIJERNO PRIKAZANA NOVA EMISIJA „ROMANI KUHINJA“

Nova emisija "Roamni Kuhinja" premijernio je u nedelju 12.maja 2024. u 21 sat prikazana na YouTube kanalu medija ROMinfomedia. Ova...
- Reklama -spot_img

Povezane vesti

- Reklama -spot_img