11.8 C
Leskovac
sreda, maj 15, 2024

Penzionerka Mirjana Todorović iz leskovačkog sela Prilepac uzgaja najlepši krompir„UGRADILA SAM SVOJE ODLIČNO ZNANJE IZ SREDNJE ŠКOLE…“

Pročitajte

Leskovac aprila 2023.g.- Taze penzionerka Mira Todorović iz leskovačkog povrtarskogsela Prilepac po oceni žirija sa poslednje leskovačke „Кrompirijade“ u pomoravskom selu Peečnjevcu gaji najlepši semenski krompir i ima poveće znanje iz povrtarstva.

Ona je u prigodnom kvizu znanja povrtara iz Jablaničkog upravnog okruga na ovoj poljoprivrednoj
manifestaciji u konačnom plasmanu zauzela visoko drugo mesto. „Кrompirijadu“ u Pečenjevcu organizovao je tamošnji Dom kulture i lokalno udruženje uzgajivača povrća.
Mirjanu,odnosno Miru kako je iz milošće zovu njeni meštani sreli smo u Pečenjevcu
rodnom selu hit majstora i velikog pevača Tome Zdravkovića.
„Još u osnovnoj školi,u osmom razredu, privukao me je rad u bašti i uzgoj ranog povrća. To mi je pomoglo da završim pre više godina, priča uz osmeh Mira, Sredenju poljoprivrednu školu u Leskovcu na smeru za ratarstvo i povrtarstvo završila sam sa odličnim uspehom. Ostala sam na selo jer selo mi je u duši. Međutim i danas rado čitam poljoprivrednu literaturu i pratim nova dostignuća u povrtarstvu. Svake godine na više naših parcela u dolini Južne Morave imamo zasejane više sorti kropmpira, i beli i crveni, i rane i kasane sorte. U 2023.godini očekujemo bogat rod…“,sa posebnim zadovoljstvom nam ispriča Mirjana tokom poslednje „Кrompirijade“ u Pečenjevcu.


Iz ruke gradonačelnika Leskovca dr Gorana Cvetanovića gospođa Mira je tom prilikom kao poseban poklon, uz prigodnu diplomu, primila akumulatorsku prskalicu dar lokalne samouprave.

Toma Stevanović

- Reklama -spot_img

Comments are closed.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

- Reklama -spot_img
Najnovije

PREMIJERNO PRIKAZANA NOVA EMISIJA „ROMANI KUHINJA“

Nova emisija "Roamni Kuhinja" premijernio je u nedelju 12.maja 2024. u 21 sat prikazana na YouTube kanalu medija ROMinfomedia. Ova...
- Reklama -spot_img

Povezane vesti

- Reklama -spot_img