22.8 C
Leskovac
nedelja, maj 19, 2024

Da li se Leskovac vidi iz Beograda? vlast vidi samo profit i kvadratne metre, oni ne vide ni Leskovac ni Beograd

Pročitajte

-U Leskovcu između dva svetska rata bilo je više od 100 kafana i sva društvena, kulturna i politička dešavanja se dešavala u kafanama, tako da sve lepe stvari u Leskovcu krenu iz kafane, kazao je Ivan Spirić mederator na početku Tribine pod nazivom: Da li se Leskovac vidi iz Beograda?, koja je održana prepunom restoranu „Stara Čaršija.“

On je kao razlog ovakvog otvaranja tribine naveo nemogućanost organizovanja ove tribine u javnim gradskim prostorima, jer su Zahtev organizatora tribune JUGpress-a za plaćen termin korišćenja prostorija Centra za stručno usavršavanje u obrazovanju i pored prvobitnog odobrenja, na, kako su rekli pritiske gradske vlasti, direktorica CSU mejlom obavestila da ne mogu u njihovim prostorijama da održe političke tribine.

Predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac kazao je da se ne vide brojne afere aktuelne vlasti zato sto mediji nisu slobodni i zato što možemo da ih vidimo samo onako kako nam ih oni predstave.

„Izborni uslovi su ovo danas, da moramo da održimo tribinu u kafani, te nam uslove oni daju. Mi se zalažemo da lokalni izbori budu odvojeni od parlamentarnih, da birate ljude koje znate, a ne jednog kandidata, Aleksandra Vučića, u svim lokalnim sredinama“ , kazao je Lutovac.

Zdravko Ponoš lider Pokreta Centar SRCE, kazao je da je vlast koja ne vidi ni prošlost, ni budućnost, to je vlast koja vidi samo sadašnjost, a to znači da vidi samo profit i kvadratne metre, „oni ne vide ni tradiciju ni budućnost i onda nije ni čudo što ne vide Leskovac što ne vide Beograd“, zaključio je Ponoš.

„Kao što rekoh, oni sve hoće sada i odmah samo za sebe i zato smo tu gde jesmo. Tamo gde se stvara višak vrednosti, tamo gde se stvaraju vrednosti koje mogu i treba da se oporezuju da od toga ljudi koji tu žive imaju neku korist. Mi živimo u sistemu gde centralna vlast uzme sve i onda vraća nešto na kašičicu kao da je to nešto što su oni stvorili, uzme i opljačka i onda da nešto kao milostinju tako su radili s penzijama, tako rade s porezima, tako rade sa svim ostalim i zato smo mi jedno društvo koje je u procesu ozbiljne depopulacije, društvo koje se beogradizuje ne zato što to hoće Beograđani, nego zato što vlast ne vodi razumnu regionalnu politiku“, naglasio je Ponoš.

Narodni poslani „Ne davimo Beograd – Zeleno – levi front“, Robert Kozma, kaza je da Da se za Leskovac čuje i da Leskovčani treban da budu ponosni što imaju narodnog poslanika Nebošu Cakića.

Da se u Srbiji neće ništa promeniti dok se ne pojavi neka politička opcija od koje „će se svi uplašiti, jer onog trenutka kada se ona pojavi i zaliči na nešto ozbiljno, a koja se neće raspasti prvom prilikom, tada će početi da rade i sudovi, i policija, i tužilaštvo, i obrazovanje, zdravstvo i sve ostalo što treba da radi u najboljem interesu gađana“ rekao je šef poslaničke grupe i kopredsednik stranke Zajedno Nebojša Zelenović.

Na tribinu koja je trajala više od dva sata prisustvovao je veliki broj građana, neki od njih su sve vreme stajali ispred i slušali.

- Reklama -spot_img

Comments are closed.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

- Reklama -spot_img
Najnovije

Iz dvorišta i garaža krao trotinet, bicikle, odeću i obuću

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Leskovcu, intenzivnim operativnim radom, rasvetlili su 11 krađa i uhapsili M. D. (1981) iz...
- Reklama -spot_img

Povezane vesti

- Reklama -spot_img