15.8 C
Leskovac
ponedeljak, maj 20, 2024

Uručeno 12 ugovora za sufinansiranje ugradnje solarnih panela

Pročitajte

U Svečanoj sali Skupštine grada Leskovca danas je uručeno 12 ugovora za sufinansiranje ugradnje solarnih panela. Ugovori su u ukupnoj vrednosti 4,5 miliona dinara, sa učešćem grada od 2,3 miliona dinara.

Ugovori su podeljeni na današnji dan kada se obeležava Svetski dan energetske efikasnosti sa ciljem podizanja svesti građana o značaju unapređenja energetske efikasnosti i racionalnog korišćenja energije.

Prilikom podele ugovora na press konferenciji zamenica gradonačelnika Leskovca Lidija Dimitrijević kazala je da će ovim subvencijama ostvariti ušteda građana u samoj implementaciji mere, a doprinos će se ogledati i dalje, u smislu uštede potrošnje električne energije.

„Time što sami građani postaju proizvođači električne energije za sopstvene potrebe, umnogome se rasterećuje i energetski sistem, pa je ugradnja solarnih panela jedna od mera koju ćemo i ubuduće svesrdno podržavati subvencijama“, kazala je Dimitrijević.

Ona je podsetila na podeljenih 148 ugovora korisnicima koji su se javili na javni poziv za zamenu stolarije, nabavku kotlova, toplotnih pumpi i postavljanje grejne mreže i kazala da je za sve mere ukupno opredeljeno 35,5 miliona inara sa učešćem grada od 18 miliona i Ministarstvo rudarstva i energetike sa 17,5 miliona dinara.

U ime korisnika obratio se Toma Dašić koji se zahvalio gradu što su prepoznali značaj obnovljivih izvora energije i stvorili sve potrebne uslove da se ovi projekti realizuju na području grada.

- Reklama -spot_img

Comments are closed.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

- Reklama -spot_img
Najnovije

Iz dvorišta i garaža krao trotinet, bicikle, odeću i obuću

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Leskovcu, intenzivnim operativnim radom, rasvetlili su 11 krađa i uhapsili M. D. (1981) iz...
- Reklama -spot_img

Povezane vesti

- Reklama -spot_img