26.8 C
Leskovac
subota, maj 18, 2024

Odeljenja za društvene delatnosti i lokalni razvoj žila kucavica grada Leskovca

Pročitajte
Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović obišao je danas Odeljenje za društvene delatnosti i lokalni razvoj, prilikom koje je predstavljen izveštaj o radu ovog odeljenja u prethodnoj godini i planovi za tekuću 2023. godinu.
U svom obraćanju, gradonačelnik Cvetanović je istakao da ovo odeljenje u 2023. godini raspolaže sa 2,4 milijarde dinara, što je više od trećine ukupnog gradskog budžeta, i taj iznos uporedio sa iznosom iz 2012. godine od 750 miliona dinara za tadašnje društvene delatnosti i ALER, uz konstataciju da je samo taj podatak pokazatelj koliko se danas više brine o svim oblastima života Leskovčana.

Preko Odeljenja za društvene delatnosti i lokalni razvoj su u prošloj godini poboljšani uslovi rada u mnogim školama i vrtićima, sprovedeni su konkursi za projektno finansiranje u oblasti kulture, informisanja, sporta, socijalne zaštite, realizovane su mere aktivne politike zapošljavanja, mere populacione politike, energetske efikasnosti…

Neki od najznačajnijih projekata koji se trenutno realizuju preko Odeljenja za društvene delatnosti i lokalni razvoj, a u saradnji sa Ministarstvom za javna ulaganja, su rekonstrukcija unutrašnjosti Opšte bolnice Leskovac, gde je vrednost preko 32 miliona evra i izgradnja novog gradskog stadiona sa 2,5 milijarde dinara, i u narednom periodu nas očekuje i dogradnja Dečjeg dispanzera, vrednosti preko 600 miliona dinara i rekonstrukcija škole Aca Sinadinović u Predejanu sa preko 450 miliona dinara.

Važno je napomenuti da ovo odeljenje u tekućoj godini raspolaže iznosom od 22,5 miliona dinara namenjenih samo za izradu projektno-tehničke dokumentacije za potrebe grada.
Šef Odeljenja za društvene delatnosti i lokalni razvoj Saša Mladenović istakao je da je odeljenje kojim rukovodi veoma specifično, sa vrlo širokim opisom poslova, zaduženo za društveni razvoj i pružanje usluga građanima. Kako je naveo, velika budžetska izdvajanja pokazuju kako lokalna samouprava razmišlja i da ulaže velike napore i finansijska sredstva za celokupan i društveni i ekonomski razvoj grada Leskovca.
- Reklama -spot_img

Comments are closed.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

- Reklama -spot_img
Najnovije

Iz dvorišta i garaža krao trotinet, bicikle, odeću i obuću

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Leskovcu, intenzivnim operativnim radom, rasvetlili su 11 krađa i uhapsili M. D. (1981) iz...
- Reklama -spot_img

Povezane vesti

- Reklama -spot_img