24.8 C
Leskovac
subota, maj 18, 2024

Cvetanović obišao odeljenje za Javne nabavke

Pročitajte

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović obišao je danas Odeljenje za javne nabavke pri Gradskoj upravi Grada Leskovca.

Prilikom ove posete, gradonačelnik Cvetanović je istakao da je Odeljenje za javne nabavke u prethodnoj godini sprovelo 132 postupka javnih nabavki.

„Sa paketima pomoći za penzionere i socijalno ugrožene nastavljamo i ove godine. Već sam najavio da ćemo u tekućoj godini, kao i u narednim godinama, to raditi dva puta godišnje, jer želimo da na taj način našim sugrađanima pružimo simboličnu podršku. Što se tiče nabavki koje su u vezi sa većim infrastrukturnim projektima pomenuću nabavku za tehničkog konsultanta na ORIO projektu – 24 miliona, i izvođenje radova na ovom projektu sa impozantnom cifrom od preko 2 milijarde, zatim nabavku za početak rekonstrukcije Dečjeg dispanzera sa preko 650 miliona dinara i škole u Predejanu, kao i nabavku za rekonstrukciju Osmospratnice sa oko 100 miliona dinara“, najavio je CVetanović.

Gradonačelnik je nejavio da će se Odeljenje za Javne nabavke uskoro preseliti u nekadašnje prostorije Centra za ekonomiku domaćinstva.

Zoran Novaković, šef Odeljenja za javne nabavke rekao je da ovo odeljenje ima 16 upošljenika – 2 sa srednjom stručnom spremom, 2 sa višom i 12 sa visokom stručnom spremom. Od 12 zaposlenih sa fakultetom, 11 je položilo, odnosno dobilo sertifikat službenika Odeljenja za javna nabavke.

„Obim posla je iz godine u godinu sve veći. Prošle godine smo imali 132 nabavke, a ove, do sada, za prva dva meseca, tačnije do kraja ovog meseca, imaćemo između 35-40 nabavki, što je ovim tempom skoro duplo više nego prošle godine u ovom periodu.

Za poslednjiih 10 godina imali smo 28 zahteva za zaštitu prava, odnosno žalbe ponuđača. Od toga je 25 zahteva/žalbi su od strane Republičke komisije za zaštitu prava odbijene, a 3 su delimično usvojena. A najbitnije je to da nam do sad nijednom nije poništen postupak od Republičke komisije, a to poništenje znači – sve od početka – nova konkursna dokumentacija, novo otvaranje, nova odluka o dodeli ugovora. Razlika između procenjene vrednosti, tj. početne vrednosti nabavke i ugovorene završne vrednosti, je ušteda, ali za nas ovde su to neutrošena sredstva, koja ostaju u budžetu grada. Za zadnjih 10 godina imamo više od 700 miliona dinara neutrošenih sredstava,“ – i dodao da nas pored nabavki za ovu godinu koje je gradonačelnik naveo, očekuje i nabavka za vrtić „Snežana“ u Grdelici koji će se finansirati od strane Ministarstva energetike, vrtić u Bratmilovcu koji će se finansirati iz budžeta Grada, hram Svetog Simeona Mirotočivog, za završne radove, ogradu i parterno uređenje crkve, drveni i kameni mobilijar.

- Reklama -spot_img

Comments are closed.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

- Reklama -spot_img
Najnovije

Iz dvorišta i garaža krao trotinet, bicikle, odeću i obuću

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Leskovcu, intenzivnim operativnim radom, rasvetlili su 11 krađa i uhapsili M. D. (1981) iz...
- Reklama -spot_img

Povezane vesti

- Reklama -spot_img