12.8 C
Leskovac
ponedeljak, maj 6, 2024
NAJNOVIJE VESTI
Demokratska unija Roma izlazi na lokalne izbore u Nišu na zajedničkoj listi koalicije “UJEDINJENI – NADA ZA NIŠ”HRISTOS VASKRSE! SREĆAN USKRS!Romske hrišćanske pentakosne crkve u Leskovcu organizuju proslavu UskrsaBUJANOVAC: Lista Roma SPP – Da smo svi jednaki, Romi kažite Da – Adem Salihiu učestvuje u izbornoj trci za odbornike u lokalnom parlamentuNasilna mobilizacija Roma u UkrajiniU PODVRCU MLADIĆ ČEKIĆEM POVREDIO TROJE LJUDI, POLICIJSKI SLUŽBENIK SPREČIO VEĆU TRAGEDIJUDanas bez struje ulice u romskom naselju „Sat mahala“Pretukao mladića u centru LebanaPrivode se kraju radovi na izgradnji vodovodne mreže od Velikog Trnjana do PalikućeOrganizovane Uskršnje radionice za decu na gradskom trgu u LeskovcuOtvoreno dečje igralište“Srećičica“ u centralnom parku u LeskovcuPodeljeni ugovori udruženjima za realizaciju projekata iz oblasti Socijalne zaštite u 2024.godiniMihajlović: Unija Roma Srbije posle skoro 20 godina izlazi na lokalne izbore u BeograduPrivremeno povučen skandalozan, sraman, diskriminatorski i rasistički predlog da se preimenuje bulevar Šabana Bajramovića u NišuU Leskovcu za 24 sata rođeno šest bebaSkupština Grada Niša u petak odlučuje o promeni naziva Bulevara Šabana Bajramovića, direktor Nišvila Ivan Blagojević to vidi getoizaciju umetnika i latentni rasizamNovo dečje igralište u parku Devet JugovićaOdržan čas istorije „Dan sećanja na žrtve holokausta, genocida i drugih žrtava fašizma u Drugom svetskom ratu“U leskovačkom porodilištu rođene dve bebeZABRANA sklapanja maloletničkih brakova

Vijeće romske nacionalne manjine za Grad Rijeku: Kajtazi nas ignoriše i stvara razdor među Romima u Rijeci

Pročitajte
Surija Mehmeti i Ćenan Beljulji / Foto Bruna Matičić

Nakon prošlonedeljnog skupa romske nacionalne manjine Grada Rijeke, koji se 28. januara održao u Exportdrvu, Vijeće romske nacionalne manjine za Grad Rijeku izrazilo je nezadovoljstvo što ih se nije zvalo i uključilo u organizaciju, piše portal Novi list.

Na konferenciji za medije predsednik Vijeća romske nacionalne manjine u Gradu Rijeci Surija Mehmeti i član Vijeća Ćenan Beljulji saborskog zastupnika Veljka Kajtazija prozvali su ga da ih ignoriše i da stvara razdor među Romima u Rijeci.

-Saborski zastupnik i član kluba zastupnika nacionalnih manjina, Veljko Kajtazi u skorije je vreme tri puta posetio grad Rijeku i čelne ljude, a da predsednik riječkog Vijeća romske nacionalne manjine nije obavešten ili pozvan na sastanak.

Piše da je posetio romsku nacionalnu manjinu, ali iskreno ne znam koga je posetio, rekao je Mehmeti dodajući da Kajtazi svojim posetima stvara razdor među Romima u Rijeci.

Naravno nitko mu ne može zabraniti posetu, ali kada je reč o službenom posetu trebao bi se susreti i s predstavnikom Vijeća, smatra Mehmeti govoreći kako je uvek spreman na saradnju kada je reč o interesu Roma i rešavanju problema sa kojima se susreću.

Mehmeti je izrazio i nezadovoljstvo sa vladajućima Grada Rijeke jer Vijeću romske nacionalne manjine nisu uputili poziv za učešće u poseti zastupnika Veljka Kajtazija.

– Veljko Kajtazi kao saborski zastupnik mora biti svestan činjenice da su u Rijeci legalno izabrani predstavnici romske nacionalne manjine i za grad i za županiju, kao i njihovi predstavnici.

Mi sami nemamo ništa protiv određene osobe ili udruge, ali postoje protokoli kojih se svi moraju pridržavati, pa tako i Kajtazi koji svaki put kada službeno dođe u Rijeku, mora se javiti legalno izabranom predstavniku sviđalo se to njemu ili ne. Razgovor i komunikacija moraju postojati i Kajtazi to mora prestati raditi, zaključio je Ćenan Beljulji.

- Reklama -spot_img

Comments are closed.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

- Reklama -spot_img
Najnovije

Demokratska unija Roma izlazi na lokalne izbore u Nišu na zajedničkoj listi koalicije “UJEDINJENI – NADA ZA NIŠ”

Koalicija “UJEDINJENI – NADA ZA NIŠ” predala je juče listu kandidata za odbornike u Skupštini Grada Niša Gradskoj izbornoj...
- Reklama -spot_img

Povezane vesti

- Reklama -spot_img