16.8 C
Leskovac
nedelja, maj 19, 2024

U sportskoj hali Partizan počeo kvalifikacioni Futsal turnir za pionire

Pročitajte

U sportskoj hali Partizan u Leskovcu danas je pošeo kvalifikacioni futsal turnir za mlađe i starije pionire.

Na turniru učestvuje 30 ekipa, odnosno oko 350 dečaja i devojčica, razvrstanih u pet uzrasnih kategorija. Po tri prvoplasirane ekipe kvalifikovaće se za završni turnir, krajem februara u leskovcu.

Organizator turnira je Fudbalska futsal asocijacija, a pokrovitelj- grad Leskovac.

 Direktor FFA, Igor Mitić na press konferenciji prilikom otvaranja turnira kzao je da su prijavljeni klubovi razvrstani u pet kategorija.

„Danas se takmiče 2013. i 2011. godište, sutra će na teren futsaleri rođeni 2012. i 2014., a trećeg dana turnira dečaci i devojčice rođeni 2010. godine. Po tri prvoplasirane ekipe iz svih pet kategorija, stiču pravo nastupa na zvršnom turniru za prvaka Srbije, koji će, takođe biti održan u Leskovcu, od 27. febrzara do 3.marta. U naredna tri dana, nadmetaće se klubovi iz leskovačkog i niškog regiona, ali i po jedna iz Pirota, Kuršumlije, Surdulice i Novog Pazara“, kazao je Mitić.

Pi-ar gradonačelnika, Aleksandra Stojanović koja je danas i otvorila turnir, kazala je da će grad Leskovac uvek podržati bavljenje sportom, posebno kad su u pitanju najmlađi.

„Kao što vidite, hala “Partizan“ pršti od mladosti, energije i zadovoljstva, pa mi je veliko zadovoljstvo što mogu da otvorim ovu zanimljivu sportsku priredbu. Moram da podsetim da grad Leskovac za funkcionisanje sportskih klubova izdvaja 125 miliona dinara i još nešto više za rad Sportskog centra“, istakla Stojanović.

- Reklama -spot_img

Comments are closed.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

- Reklama -spot_img
Najnovije

Iz dvorišta i garaža krao trotinet, bicikle, odeću i obuću

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Leskovcu, intenzivnim operativnim radom, rasvetlili su 11 krađa i uhapsili M. D. (1981) iz...
- Reklama -spot_img

Povezane vesti

- Reklama -spot_img