24.8 C
Leskovac
subota, maj 18, 2024

Crveni krst Leskovac podelio novogodišnje paketiće za decu i zlatni znak gradonačelniku Leskovca

Pročitajte

Predstavnici Crvenog krsta Leskovca povodom proslavljanja pravoslavne Nove godine u Skupštinskoj sali grada Leskovca danas su podelili paketiće deci iz samohranih, socijalno ugroženih porodica.

Tom prilikom je, povodom 145 godina rada Crvenog krsta Leskovca, gradonačelniku Leskovca Goranu Cvetanoviću uručen Zlatni znak Crvenog krsta.

Generalni sekretar Crvenog krsta Srbije, Ljubomir Miladinović, koji je bio prisutan na današnjem događaju kazao da Crveni krst Leskovca, obeležavajući 145 godina rada, pripada najstarijim organizacijama u Republici Srbiji i to je na ponos i radost ove sredine.

„Ovakva organizacija ne bi mogla da postoji ako nema humanih, dobrih ljudi, ako nema razumevanja i onoga što sa posebnim ponosom ističem, a to je veliko poverenje i podrška lokalne samouprave. Danas smo ovde u cilju podele paketića za najugroženije, ali i sa namerom da uručimo jedno priznanje i na taj način obeležimo jedan značajan period u radu Crvenog krsta Leskovca i veliku podršku koju on ima od strane dr Gorana Cvetanovića, gradonačelnika Leskovca. Uveren sam da je inicijativa Crvenog krsta Leskovca i odluka Upravnog odbora Crvenog krsta Srbije u potpunosti opravdana. Zato danas s pravom želimo da jedno humano angažovanje i podršku koju dr Goran Cvetanović pruža Crvenom krstu i na ovaj način uzvratimo i zahvalimo mu se najvećim priznanjem – Zlatnim znakom Crvenog krsta Srbije“.

Zlatni znak je gradonačelniku Cvetanoviću uručio predsednik Crvenog krsta Leskovca, dr Vladimir Colić, i podsetio da je pre pet godina na istom mestu, povodom 140 godina Crvenog krsta, i njemu i gradonačelniku Cvetanoviću pripao Srebrni znak Crvenog krsta.

Zahvalivši se na velikom priznanju koje mu je uručeno, gradonačelnik Cvetanović je naglasio da Grad Leskovac aktivno podržava rad Crvenog krsta i da je ove godine za realizaciju njegovih programa iz budžeta opredeljeno 14,5 miliona dinara, od čega se 10 miliona izdvaja za rad Narodne kuhinje.

Deci iz samohranih porodica paketiće su uručili gradonačelnik Cvetanović, generalni sekretar Crvenog krsta Srbije Ljubomir Miladinović, kao i volonteri leskovačkog Crvenog krsta.

- Reklama -spot_img

Comments are closed.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

- Reklama -spot_img
Najnovije

Iz dvorišta i garaža krao trotinet, bicikle, odeću i obuću

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Leskovcu, intenzivnim operativnim radom, rasvetlili su 11 krađa i uhapsili M. D. (1981) iz...
- Reklama -spot_img

Povezane vesti

- Reklama -spot_img