13.8 C
Leskovac
petak, maj 17, 2024

Nenad Zdravković: doktori Opšte bolnice Leskovac čine krivična dela zbog otvaranja dnevne bolnice tokom noćnih pregleda pacijenata-

Pročitajte

Nenad Zdravković odbrnik GG“Za Leskovac Zajedno“ u Skupštini grada Leskovca na press koonferenciji održanoj danas, kritikovao je gradsku vlast zato što Leskovac nema dežurnu apoteku.

U Leskovcu nemamo apoteku koja dežura noću. To dovodi do činjenice da ljudi u toku noći, kada im bude prepisana neka terapija, posebno kada se radi o hitnim i urgentnim slučajevima, moraju da odlaze do drugih gradova po lekove. To je katastrofalna posledica vršenja vlasti u Leskovcu i mi smo na to na vreme ukazivali“, kazao je Zdravković.

Zdravković je dao predlog da se apoteka „Hipokrat“ koja se nalazi u sklopu Doma Zdravlja iznajmi nekom privatniku koga bi ugovorom obavezali da pokriva i noćni rad, pa da se vidi hoće li neko da se javi.

On je izrazio i zabrinutost da ukoliko se niko ne javi da sklopi ovakav ugovor da će u suprotnom, sudbina te apoteke biti da bude prodata, da novac uđe u budžet grada, a da neki ljudi, koji su blilski vlasti, dođu do vrlo atraktivnog lokala.

Zdravković je govorio i o problemu otvaranja dnevne bolnice tokom noćnih pregleda jer su doktori na to primorani kako pacijenti mogli da urade pregled skenerom, koji je osnovna dijagnostička metoda u 21. veku. 

„Neko reče da doktori koji to rade čine krivično delo i ja bih se složio sa tim, ali da nismo uradili nešto što se desilo, a to je da su se svi lekari neurologije potpisali i uputili zahtev direktoru Opšte bolnice da se takva praksa prekine, ali do danas nismo dobili nikakav odgovor. Svrha dnevne bolnice je da se prema RFZO fakturiše veći iznos i to se u Srbiji jedino radi kod nas, a za to je direktno odgovoran načelnik Janković“, optužio je Zdravković načelnika radiologije Miodraga Jankovića.

Zdravkoviić je na press konferenciji pojasnio i sam termin „dnevna bolnica“ rekavši da je to procedura koja služi da, kada se pacijent primi, u roku od 24 časa se odrade neke medicinske intervencije ili terapije.

- Reklama -spot_img

Comments are closed.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

- Reklama -spot_img
Najnovije

Iz dvorišta i garaža krao trotinet, bicikle, odeću i obuću

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Leskovcu, intenzivnim operativnim radom, rasvetlili su 11 krađa i uhapsili M. D. (1981) iz...
- Reklama -spot_img

Povezane vesti

- Reklama -spot_img