13.8 C
Leskovac
petak, maj 17, 2024

AMARO SASTIPE! COVID-19

Pročitajte

Vladimir Amzić upošljenik Dom kulture Roma Leskovac bio je naš sagovornik na temu COVID19.

Šta je sve Amzić kazao na ovu temu možete pogledati u video prilogu ispod ovog teksta.

Situacija izazvana pandemijom КOVID-19 posebno pogađa najranjivije zajednice u Srbiji, a naročito romsku. Romima i Romkinjama, zbog načina života i izolovanosti od društvenih tokova, nedostaju pravovremene informacije.
Tokom vanrednog stanja u Srbiji zbog pandemije КOVID-19, pojedini građani i mediji se prema Romima odnose kao prema pretnji javnom zdravlju i po toj osnovi traže posebne mere za Rome. Svaka krizna situacija pokazuje koliko smo spremni da pomognemo najranjivijim grupama.

Virus Кovid -19 uplašio je i zatekao i ona društva za koja smo smatrali da neće imati problema. Ipak, dok su svi jurili da nabave sredstva za higijenu, dezinficijense, maske i slušali informacije proverene i neproverene, veliki broj Roma u Srbiji ova situacija zatekla je bez vode i struje.

Medijiski materijal nastao je u okviru projekata „AMARO SASTIPE!“ koji je podržao Grad Leskovac na konkursu iz oblasti javnog informisanja za 2022.godinu

- Reklama -spot_img

Comments are closed.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

- Reklama -spot_img
Najnovije

Iz dvorišta i garaža krao trotinet, bicikle, odeću i obuću

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Leskovcu, intenzivnim operativnim radom, rasvetlili su 11 krađa i uhapsili M. D. (1981) iz...
- Reklama -spot_img

Povezane vesti

- Reklama -spot_img