13.8 C
Leskovac
petak, maj 17, 2024

Goran Cvetanović: nije primereno da direktor Doma kulture Roma bude neko ko nije Rom!

Pročitajte

Gradski večnici na predlog Odeljenja gradske uprave za društvene delatnosti danas su na sednici Veća dali saglasnost o raspisivanju Konkursa za direktora Doma kulture Roma i tako dali saglasnost Upravnom odboru ove jedinstvene kulturne ustanove u Srbiji da raspiše konkurs.

Komentarišući ovakav predlog gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović izrazio je zabrinutost da bi se na konkursu mogao javiti neko ko nije romske nacionalnsosti, da ispunjava uslove i tako ugrozi negog iz romske populacje koji bi konkurisali, navodeće da nema više nijednog Roma sa fakultetskom diplomom i nekog koji radi u kulturnim ustanovama pet ili sedam godina.

„Da li je primereno da sada direktor Doma kulture Roma bude neko ko nije Rom? Ja mislim da nije“-konstatovao je Cvetanović.

Šta je sve gradonačelnik Cvetanović rekao na sednici Veća o konkursu za direktora Doma kulture Roma Leskovac pogledajte u video prilogu:

- Reklama -spot_img

1 KOMENTAR

  1. .) ovo je vec pitanje koji dovodi,
    Socialno Drustvo u problemu,
    Znjuci, svi, kulutrurnu Bastinu Roma
    Izcega je izaslo Dom kuture, kud Seveketa Ibraimovica, ovo nema aposlutno veze, sa stranackim opredeljenjem, jer ga je i ta stranka
    Unistila, postavsisi svoje kancelarje na tom istom, mestu, kao Bazu, za razne
    ,( svojemotive i Dobitke.
    Sto se tice konkursa, ima Roma sa fakultetima, mozezte na rste da ih Brojite, Deskriminacija….

Comments are closed.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

- Reklama -spot_img
Najnovije

Iz dvorišta i garaža krao trotinet, bicikle, odeću i obuću

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Leskovcu, intenzivnim operativnim radom, rasvetlili su 11 krađa i uhapsili M. D. (1981) iz...
- Reklama -spot_img

Povezane vesti

- Reklama -spot_img