18.8 C
Leskovac
ponedeljak, maj 20, 2024

Grad Leskovac i nemački ASB podelili grantove u opremi(VIDEO)

Pročitajte

Ugovori o pomoći u vidu ekonomskih granta bespovratna pomoći za započinjanje sopstvenog posla podeljeno je danas za 12 korisnika, kao i paket opreme za Dom kulture Roma u Leskovcu.

Grad Leskovac i nemačka organizacija ASB zajedno realizuju projekat „Stabilizacija konflikata i prevencija kroz promociju zapošljavanja i tehničke podrške Romima i organizacijama u Srbiji“.

Ukupna vrednost finansijske podrške obuhvaćene projektom iznosi 44.000 evra, u okviru kojih Grad Leskovac učestvuje sa 8.000 evra.

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović prilikom uručenja ugovora kazao je da je ponosan što je saradnja sa ASB-om vrlo produktivna i plodonosna.

„Započeli smo je 2021. godine i sumom od 18.000 evra i podržali 12 korisnika opremom za poljoprivrednu plasteničku proizvodnju. Ovakvi projekti su izuzetno značajni za ekonomsko osnaživanje naših sugrađana, pripadnika ugroženih grupa, jer im se pružaju uslovi da sopstvenim radom doprinose poboljšanju svog i materijalnog statusa svoje porodice“ kazao je danas na uručenju ugovora gradonačelnik Leskovca dr sci. med. Goran Cvetanović i svim korisnicima poželeo mnogo sreće u daljem radu“, kazao je Cvetanović.

Jelena Marjanović, predstavnica ASB-a kazala je da Leskovac i organizacija ASB uspešno već dve godine realizuju projekte, da se nada uspešnoj saradnji i u ubuduće.

Aca Demić, dobitnik granta, koji je po zanimanju mesar, naglasio je da mu ova pomoć mnogo znači jer će mu omogućiti da radi posao za koji se školovao i da će se truditi da opravda dato mu poverenje.

- Reklama -spot_img

Comments are closed.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

- Reklama -spot_img
Najnovije

Leskovačke mažoretkinje prve na Državnom prvenstvu u Loznici

Na Državnom prvenstvu u mažoret plesu, koje je 19. maja 2024. godine održano u Loznici, „Leskovačke mažoretkinje“ osvojile su...
- Reklama -spot_img

Povezane vesti

- Reklama -spot_img