18.8 C
Leskovac
petak, maj 17, 2024

Posle 48 godina Dom kulture Roma Leskovac dobio novi izgled(VIDEO)

Pročitajte

Posle 48 godina jedinstvena kulturna ustanova u Sbiji dom kulture Roma Leskovac dobio je novi izgled.

Za sanaciju fasade-energestku efikasnost i ugradnju stolarije grad je izdvojio bezmalo 600 hiljada dinara.

Tim povodom ovu kulturnu ustanovu posetio je danas šef kabineta gradonačelnika Leskovca Milan Ničić koji je na press konferenciji, podsetio da je Dom kulture Roma nedavno proslavio 25. rođendan i da je ova ustanova od velikog značaja za romsku populaciju.

Direktor ustanove, Srećko Živković, istakao je da će se truditi da obezbede sredstva za uređenje južnog i istočnog zida zgrade, ali i unutrašnjosti.

„Potpisali smo ugovor sa nemačkom nevladinom organizacijom ASB o nabavci kancelarijskog nameštaja, koju takođe sufinansira grad. Pre toga je neophodno da se velika sala izgletuje i okreči. Od tih sredstava će biti opremljena i kancelarija“, najavio je Živković.

Zgrada u kojoj je smešten Dom kulture je sagrađena 1974., a u proteklim godinama je više puta parcijalno adaptirana. Uređenje fasade i zamena stolarije su jedno od najozbiljnijih ulganja u objekat, od njegovog podizanja.

- Reklama -spot_img

Comments are closed.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

- Reklama -spot_img
Najnovije

Iz dvorišta i garaža krao trotinet, bicikle, odeću i obuću

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Leskovcu, intenzivnim operativnim radom, rasvetlili su 11 krađa i uhapsili M. D. (1981) iz...
- Reklama -spot_img

Povezane vesti

- Reklama -spot_img