17.8 C
Leskovac
ponedeljak, maj 20, 2024

Srpsko lekarsko društvo delilo zahvalnice lekarima koji su radili u kovid sistemima

Pročitajte

Na današnjoj svečanosti u konferencijskoj sali Opšte bolnice Leskovac uručene su zahvalnice i plakete koje je Srpsko lekarsko društvo dodelilo lekarima koji su, radivši unutar kovid sistema, brinuli o našim sugrađanima i spasili mnoge živote.

Pomoćnik direktora leskovačke Opšte bolnice, Milan Petrović, istakao je da je ovo godina jubileja – 150 godina postojanja Srpskog lekarskog društva, najstarije strukovne organizacije koja okuplja lekare, edukuje, drži predavanja, kongrese, simpoziujume. On je naveo i da su ove godine zahvalnice uglavnom otišle u ruke lekara koji su duže vreme proveli u kovid sistemu rada i veoma su zaslužni što je veliki broj pacijenata spasen od ove opake bolesti.

Priznanja SLD-a je dobilo ukupno 80 lekara.

U ime gradonačelnika Leskovca i člana predsedništva SLD-a na nivou Srbije Gorana Cvetanovića, priznanja je uručila dr Lidija Dimitrijević. Ona je čestitala svojim kolegama kojima su pripale godišnje nagrade Srpskog lekarskog društva i istakla:

„Obnavljajući stručnu aktivnost posle Drugog svetskog rata, lekari Leskovca i okoline su, sledeći put matice Srpskog lekarskog društva, 01. marta 1947. godine održali Osnivačku Skupštinu Srpskog lekarskog društva. Na toj Skupštini su se okupili lekari leskovačkog, vlasotinačkog i jablaničkog okruga i formirali Okružnu podružnicu Srpskog lekarskog društva.

Ova organizacija se 75 godina kasnije stara o lekarskom pozivu i fokusirana je na unapređenje medicinske struke i nauke kroz organizaciju stručnih skupova i izdavačku delatnost, a priznanja lekarima na godišnjem nivou su samo jedna vrsta podrške svima nama.

Još jednom čestitam kolegama u čije ruke su nagrade zaslužno otišle i želim vam mnogo uspeha daljem radu“.

- Reklama -spot_img

Comments are closed.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

- Reklama -spot_img
Najnovije

Iz dvorišta i garaža krao trotinet, bicikle, odeću i obuću

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Leskovcu, intenzivnim operativnim radom, rasvetlili su 11 krađa i uhapsili M. D. (1981) iz...
- Reklama -spot_img

Povezane vesti

- Reklama -spot_img