17.8 C
Leskovac
nedelja, maj 19, 2024

Održan Festival leskovačke sprže i gurmanluka

Pročitajte

U dvorište Šop Đokićeve kuće u kojoj je smštena Turistička organizacija Leskovac održan je Festival leskovačke sprže i gurmanluka.

Ovaj Festival okupio je brojne ekipe kulinarskih majstora u pripremi gurmanluskih specijaliteta iz Leskovca i Niša koje će se nadmetati u pripremi ovog leskovačkog brenda, a program manifestacije predvideo je i izložbu ajvara, zimnice, meda, domaće voćne rakije i vina.

„Negujemo ono što je specifično za naš grad, a sprža se u Leskovcu priprema onako kako se ni u kom kraju ne priprema, zato je ovaj festival specifičan i važan“-kazala je Aleksandra Stojanović PR gradonačelnika Leskovca.

Ančica Dimitrijević predsednica Udruženja ugostitelja i turističkih poslenika iz Niša je danas uručila zahvalnice svima koji su učestvovali u manifestaciji i rekla da joj je drago što je sprža stavljena na svoje mesto, koje zaslužuje, i da svi brendovi juga moraju biti pozicionirani na adekvatan način.

Zahvalnicu namenjenu gradu Leskovcu preuzela je zamenica gradonačelnika Lidija Dimitrijević.

- Reklama -spot_img

Comments are closed.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

- Reklama -spot_img
Najnovije

Iz dvorišta i garaža krao trotinet, bicikle, odeću i obuću

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Leskovcu, intenzivnim operativnim radom, rasvetlili su 11 krađa i uhapsili M. D. (1981) iz...
- Reklama -spot_img

Povezane vesti

- Reklama -spot_img