26.8 C
Leskovac
subota, maj 18, 2024

RIK: Izborna lista za nacionalni savet Roma ZA JEDINSTVO ROMA SRBIJE – IBRO IDIĆ da otkloni nedostakte

Pročitajte

Republička izborna komisija je na 112 sednci razmatrala i odlučivala o Predlogu zaključka o otklanjanju nedostatka Izborne liste ZA JEDINSTVO ROMA SRBIJE – IBRO IDIĆ, za neposredne izbore za članove Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine, raspisane za 13. novembar 2022. godine i donela Zaključak kojim se nalaže GRUPI BIRAČA ZA JEDINSTVO ROMA SRBIJE – IBRO IDIĆ, predlagaču izborne liste kandidata za članove Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine za neposredne izbore raspisane za 13. novembar 2022. godine, da najkasnije u roku od 48 časova od časa dostavljanja zaključka, otkloni nedostatak izborne liste, i to tako što će Republičkoj izbornoj komisiji dostaviti najmanje 43 nedostajuće pravno valjane overene izjave birača koji podržavaju izbornu listu overene najkasnije 28. oktobra 2022. godine, sa spiskom tih birača u pismenoj i elektronskoj formi.

Ta grupa birača dostavila je RIK-u 583 pravno valjana potpisa podrške, a potrebno je da ih bude najmanje 626, s obzirom da je u poseban birački spisak Romske nacionalne manjine upisano 62.574 biraca.

Izbornu listu za izbor članova Romskog nacionalnig saveta za sada je podnela samo izborna lista pod nazivom „Srbija za Rome – Zajedno možemo sve.“

Ukiliko podnosioci izborna liste ZA JEDINSTVO ROMA SRBIJE – IBRO IDIĆ u datom roku otklone nedostatke naložene od strane RIK-a na izbore će birači romske manjine upisani u poseban birački spisak moći da glasaju za jednu od dve liste- „Srbija za Rome – Zajedno možemo sve“ i listu iz Bujanovca ZA JEDINSTVO ROMA SRBIJE – IBRO IDIĆ.

- Reklama -spot_img

Comments are closed.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

- Reklama -spot_img
Najnovije

Iz dvorišta i garaža krao trotinet, bicikle, odeću i obuću

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Leskovcu, intenzivnim operativnim radom, rasvetlili su 11 krađa i uhapsili M. D. (1981) iz...
- Reklama -spot_img

Povezane vesti

- Reklama -spot_img