26.8 C
Leskovac
subota, maj 18, 2024

Gradonačelnik Leskovca povodom Dana belog štapa ugostio predstavnike Okružne organizacije slepih i slabovidih iz Leskovca

Pročitajte

Tradicionalno, povodom Dana belog štapa Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović ugostio je danas predstavnike Okružne organizacije slepih i slabovidih iz Leskovca.

Predstavnici lokalne samouprave grada Leskovca svake godine organizuju prijem članova organizacije kako bi se široj javnosti ukazalo na važnost uključivanja osoba sa invaliditetom u zajednicu i na neophodnost uklanjanja svih vrta prepreka sa kojima se slepi i slabovidi sureću.

Gradonačelnik Cvetanović na zajedničkoj press konferenciji je istakao da je izuzetno ponosan na rad ovog udruženja, jer više od sedam decenija uspešno ispunjava glavni cilj oko koga se okupilo, a to je integracija osoba sa oštećenim vidom u tokove društva.

„Obaveza svih nas je da uklonimo sve vrste barijera i prepreka kako bi slepi i slabovidi ostvarili svoja prava kao ravnopravni članovi naše društvene zajednice, na čemu grad Leskovac konstantno radi“, kazao je Cvetanović.

U ime organizacije obratio se predsednik Alen Husić se zahvalio celokupnom gradskom rukovodstvu na dosadašnjem zalaganju za pomoć osobama sa invaliditetom i na maksimalnoj podršci za sve aktivnosti.

„Ogromna zahvalnost za finansiranje projekta koji podrazumeva obuku za samostalno kretanje naših članova kroz prostor. Što ste uvideli značaj za sve članove, što se povećava kilometaraža taktilih staza.“

Prema rečima Husića Leskovac je lider u Srbiji kada je u pitanju postavljanje taktilih staza i kazao da je zahvaljujući projektu njihova članica Simka Golubović osvojila prvo mesto na takmičenju u samostalnom kretanju.

- Reklama -spot_img

Comments are closed.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

- Reklama -spot_img
Najnovije

Iz dvorišta i garaža krao trotinet, bicikle, odeću i obuću

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Leskovcu, intenzivnim operativnim radom, rasvetlili su 11 krađa i uhapsili M. D. (1981) iz...
- Reklama -spot_img

Povezane vesti

- Reklama -spot_img