17.8 C
Leskovac
ponedeljak, maj 20, 2024

U Jablaničkom okrugu na virus korona do sada testirano preko 200 hiljada osoba

Pročitajte

Na današnjoj sednici Štaba za vanredne situacije direktor ZZJZ Leskovac dr Ivan Sokolović kaza o je da je ukupan broj testiranih lica na području Jablaničkog upravnig okruga od početka pandemije do danas testirano 209.216 osoba sa teritorije Jablaničkog okruga a za grad Leskovac 133.239 osoba.

On je didao da je od poslednjeg izveštavanja Gradskog štaba za vanredne situacije grada Leskovc do jučerašnjeg dana stigli su rezultati testiranja za 323 osoba, od toga za Leskovac 225, od čega je negativno 255 osoba a pozitivno je 68 osoba.”

Analizirajući dosadašnju situacijus a koronom rekaa je i da je najviše zaraženih bilo među radno sposobnim kategorijama a da je najveći broj zaraženih bio u Aptivu i Juri.

Sokolović je kazao da od početka sedmog talasa epidemije korone na teritoriji Jablaničkog okruga nije bilo smrtnih slučajeva, i da je do sada vakcinisano malo više od 53 posto stanovništva na ovom području.

Upozorio je da je epidemiološka situacija i dalje nepovoljna i da tome pogoduju veliki javni skupovi kao i svadbe, veselja i druge vrste okupljanja.

- Reklama -spot_img

Comments are closed.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

- Reklama -spot_img
Najnovije

Iz dvorišta i garaža krao trotinet, bicikle, odeću i obuću

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Leskovcu, intenzivnim operativnim radom, rasvetlili su 11 krađa i uhapsili M. D. (1981) iz...
- Reklama -spot_img

Povezane vesti

- Reklama -spot_img