13.8 C
Leskovac
sreda, maj 15, 2024

Izgradnja Prve romske hrišćanske crkve u naselju Slavka Zlatanovića gradi se planiranom dinamikom(VIDEO)

Pročitajte

Na mestu gde je nekada bila poznata „Crkva pod šatorom“ planiranom dinamikom gradi se hram Prve romske hrišćanske crkve u Leskovcu. Početak radova polaganjem kamena temeljca 4.jula ove godine svečano je najavio gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

Cvetanović je tada kazao da je to jedan od najznačajnijih projekata romske zajednice, i da će u njemu lokalna samouprava aktivno učestvovati.

Posle mesec i po dana, crkva je u izgradnji, izgrađen je temelj i podignuti stubovi i zidovi, a trenutno se priprema izgradnja spratne galerije.

Pastor Prve protestantske romske crkve Selim Alijević, u izjavi za Rominfomediu, izrazio je zadovoljstvo napredkom u izgradnji hrama i pohvalio izvođaća radova koji poštuje sve planirane rokove.

On se nada da će radovi biti završeni do kraja novmbra meseca i da će svečano otvaranje i prvo bogosluženje u novom hramu biti negde u decembru mesecu ove godine.

Pastor Alijević je kazao da vernici i prijatelji crkve nisu prestali da doniraju novac za izgradnju hrama, ali je i apelovao na sve ljude dobre volje da i dalje svojom ličnom donacijom pomognu kako bi se hram i planirani pomoćni objekti izgradili i uredili u potpunosti.

Da se podsetimo, na lično insistiranje i urgenciju graonačelnika Leskovca Gorana Cvetanovića, fabrika crepova „Mladost“ crkvi će donirati sedam hiljada crepa.

Površina hrama će biti oko 1.000 kvadratnih metara, a predviđeno je da mesto u objektu nađu dečji vrtić, prostorije za edukaciju i okupljanje Roma.

- Reklama -spot_img

Comments are closed.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

- Reklama -spot_img
Najnovije

PREMIJERNO PRIKAZANA NOVA EMISIJA „ROMANI KUHINJA“

Nova emisija "Roamni Kuhinja" premijernio je u nedelju 12.maja 2024. u 21 sat prikazana na YouTube kanalu medija ROMinfomedia. Ova...
- Reklama -spot_img

Povezane vesti

- Reklama -spot_img