21.8 C
Leskovac
subota, maj 11, 2024

KAMERA SNIMILA LICA PINK PANTERA KOJI SU U HOLANDIJI UKRALI NAJREĐI DIJAMANT NA SVETU?

Pročitajte

Holandska policija traga za petoricom muškaraca, za koje se pretpostavlja da su Srbi, zbog sumnje da su naočigled brojnih svedoka odneli dragulj neprocenjive vrednosti

Holandski istražitelji intenzivno tragaju za osumnjičenom petorkom, koja je maskirana upala na sajam umetnosti i antikviteta TEFAF, izvršila oružanu pljačku i odnela poseban žuti dijamant, a sva sumnja pada na Pink Pantere sa Balkana, prenosi RTL njuz.

Holandska policija je u cilju pronalaženja kradljivaca skupocenog dijamanata objavila fotografije osumnjičenih uz njihov detaljan lični opis. Oni mole građane da im se jave ukoliko prepoznaju osobe sa fotografija ili imaju bilo kakvu informaciju u vezi sa ovim krivičnim delom.

Pljačka se dogodila još 29. juna u jutarnjim časovima na veoma posećenom sajmu umetnosti TEFAF u MECC u Mastrihtu, ali i dalje je u fokusu holandskih istražitelja, koji danonoćno rade na pronalasku počinioca.

Profesionalna organizacija

– Tamošnji istražitelji sumnjaju da je ovu akciju izvršila najpoznatija banda kradljivaca dijamanata Pink Panteri, čiji su članovi mahom sa naših prostora. Istražitelji imaju određena saznanja koja im ukazuju na to da su ovu akciju izveli Srbi. „Panteri“ su ukrali posebni žuti dragi kamen, jedini takav na svetu. Celokupnu akciju profesionalno su organizovali, pa im nisu smetali ni obezbeđenje, ni kamere, kao ni posetioci sajma – prenose holandski mediji:

– Nakon pregledanih video-snimaka ustanovljeno je da je jedan od osumnjičenih uredno kupio karte za svoju bandu. Kradljivci su ušli na sajam i razgledali, a u jednom trenutku jedan od njih je izvadio macolu i počeo da razbija izlog. Staklo je počelo da pršti na sve strane, a oko njega se napravio takozvani štit.

SRBI UKRALI NAJREĐI DIJAMANT NA SVETU!? Pogledajte snimak spektakularne pljačke

00:34

SRBI UKRALI NAJREĐI DIJAMANT NA SVETU!? Pogledajte snimak spektakularne pljačke

Trojica osumnjičenih, prema snimcima, okružili su pljačkaša sa macolom, kako niko ne bi mogao da mu priđe.

Ovo su pljačkaši

FOTO: PRINTSCREEN/POLITE.NL

– Nakon što je razbio izlog i vitrinu u kojoj se nalazio skupoceni dijamant, stavio ga je u sivu vrećicu, a zatim se uputio ka izlazu sa ostatkom ekipe – prenose holandski mediji.

Tamošnja policija navela je da u ovoj pljački niko nije povređen i da u potrazi za najmanje petoricom odbeglih na slučaju rade u saradnji s kolegama iz Belgije i Nemačke.

Pink Panteri, krađa dijamanata
FOTO: PRINTSCREEN/YOUTUBE

– Ubrzo nakon pljačke, policija je uhapsila dve osobe, i to mladiće stare 22 i 26 godina, a obojica uhapšenih su iz Belgije. Ove dve osobe su upravljale vozilom sive boje sa belgijskim registarskim brojem koje je zaustavljeno na auto-putu A2 ispred tunela Vilem Aleksander u pravcu juga – saopštila je policija, a preneli mediji:

Bili maskirani

– Ponašali su se toliko sumnjivo da je u to vreme bilo dovoljno razloga da se uhapse zbog sumnje da su umešani u pljačku. Međutim, oni su pušteni 30. juna i više nisu osumnjičeni za to delo. Ova pljačka digla je celu Holandiju na noge i svi traže maskirane kradljivce.

– Policija sumnja da su razbojnici imali maske, s obzirom na to da su nesmetano prikazali svoje lice. Imali su perike, naočare za vid, kačkete i lažne brade – preneli su holandski mediji.

Izvor:Kurir

- Reklama -spot_img

Comments are closed.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

- Reklama -spot_img
Najnovije

ROMANI KUHINJA(VIDEO)

U nedelju 12.maja 2024.godine u 21 sat(9h) premijerno će na YouTube kanalu ROMinfomedia biti prikazana nova epizoda emisije ROMANI...
- Reklama -spot_img

Povezane vesti

- Reklama -spot_img