16.8 C
Leskovac
petak, maj 17, 2024

Za vikend temperature i preko 40 stepeni

Pročitajte

Klimatolog Vladimir Đurđević rekao je za RTS da nećemo imati tako visoke temperature kao što je bilo u Francuskoj i Španiji.

„Što se tiče leta, imaćemo i dalje toplih dana, završiće se ovaj toplotni talas u koji ulazimo u dogledno vreme, za sedam-osam dana, možda ćemo u avgustu imati još jedan period visokih temperatura“, kaže Đurđević.

Prema pisanju RTS-a, klimatolog Vladimir Đurđević rekao je da se topao vazduh koji je prethodnih dana bio iznad Zapadne Evrope, iznad Portugalije, Španije, Francuske i sve na sever do Engleske, premešta ka istoku, zakrivljuje taj severni deo, tako da ćemo mi biti na udaru u narednih nekoliko dana, vrhunac u subotu sa maksimalnim temperaturama.

S druge strane taj prvi dolazak pretoplog vazduha iz Afrike u Evropu, desio se u Zapadnoj Evropi pa dok bude došao do nas, koliko-toliko će se rashladiti, nećemo imati tako visoke temperature kao što je bilo u Francuskoj i Španiji, napomenuo je Đurđević.

- Reklama -spot_img

Comments are closed.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

- Reklama -spot_img
Najnovije

Iz dvorišta i garaža krao trotinet, bicikle, odeću i obuću

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Leskovcu, intenzivnim operativnim radom, rasvetlili su 11 krađa i uhapsili M. D. (1981) iz...
- Reklama -spot_img

Povezane vesti

- Reklama -spot_img