22.8 C
Leskovac
sreda, maj 1, 2024
NAJNOVIJE VESTI

„Susret kultura“ – niški osnovci podkastima neguju romsku tradiciju

Pročitajte

Kako bi unapredili multikulturalnu klimu u školi, učenici niške Osnovne škole “Kralj Petar Prvi” odradili su podkaste pod nazivom “Susret kultura” sa titlom na romski jezik. Jedna od tema bila je obrazovanje u vreme korone, a kažu da na taj način neguju tradiciju i kulturu Roma, piše portal Južne vesti.

Učestvovali su đaci od petog do osmog razreda. Za pisanje scenarija bila je zadužena nastavnica srpskog jezika Monika Mirović, dok je titl na romski jezik odradila pedagoška asistentkinja Sandra Memetović.

Učenici su snimali i montirali celokupan materijal, zajedno sa nastavnikom Ivanom Stefanovićem, a u planiranju je pomogla i školska psihološkinja Milena Kocić.

Akciju su realizovali u saradnji sa Udruženjem “Nexus” iz Vranja. Nastavnica matematike Tatjana Radisavljević, koja je takođe učestvovala u planiranju, kaže da je izradi podkasta prethodio niz učeničkih radionica.

Neke od tema bile su obrazovanje u doba pandemije, bogatstvo različitosti i jednake šanse za obrazovanje.

Podkasti su prikazani učenicima petog i šestog razreda, a planira se da se predstave i starijim osnovcima, kao i da se održe diskusije o tome.

Akcija pod nazivom “Susret kultura” organizovana je u okviru projekta „Nove ekonomske mogućnosti za povratnike i vulnerabilne kategorije građana u južnoj i istočnoj Srbiji“ koji sprovodi „CARE International Balkans“, „Nexus Vranje“ i „ENECA“, a finansira nemačko Ministarstvo za ekonomsku saradnju i razvoj i LDS.

Izvor:Južne vesti

- Reklama -spot_img

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

- Reklama -spot_img
Najnovije

Danas bez struje ulice u romskom naselju „Sat mahala“

Ogranak Elektrodistribucija Leskovac izvodiće radove na redovnim godišnjim revizijama TS 10/0,4 kV u Leskovcu. Zbog toga će u utorak,...
- Reklama -spot_img

Povezane vesti

- Reklama -spot_img