13.8 C
Leskovac
nedelja, maj 5, 2024
NAJNOVIJE VESTI
HRISTOS VASKRSE! SREĆAN USKRS!Romske hrišćanske pentakosne crkve u Leskovcu organizuju proslavu UskrsaBUJANOVAC: Lista Roma SPP – Da smo svi jednaki, Romi kažite Da – Adem Salihiu učestvuje u izbornoj trci za odbornike u lokalnom parlamentuNasilna mobilizacija Roma u UkrajiniU PODVRCU MLADIĆ ČEKIĆEM POVREDIO TROJE LJUDI, POLICIJSKI SLUŽBENIK SPREČIO VEĆU TRAGEDIJUDanas bez struje ulice u romskom naselju „Sat mahala“Pretukao mladića u centru LebanaPrivode se kraju radovi na izgradnji vodovodne mreže od Velikog Trnjana do PalikućeOrganizovane Uskršnje radionice za decu na gradskom trgu u LeskovcuOtvoreno dečje igralište“Srećičica“ u centralnom parku u LeskovcuPodeljeni ugovori udruženjima za realizaciju projekata iz oblasti Socijalne zaštite u 2024.godiniMihajlović: Unija Roma Srbije posle skoro 20 godina izlazi na lokalne izbore u BeograduPrivremeno povučen skandalozan, sraman, diskriminatorski i rasistički predlog da se preimenuje bulevar Šabana Bajramovića u NišuU Leskovcu za 24 sata rođeno šest bebaSkupština Grada Niša u petak odlučuje o promeni naziva Bulevara Šabana Bajramovića, direktor Nišvila Ivan Blagojević to vidi getoizaciju umetnika i latentni rasizamNovo dečje igralište u parku Devet JugovićaOdržan čas istorije „Dan sećanja na žrtve holokausta, genocida i drugih žrtava fašizma u Drugom svetskom ratu“U leskovačkom porodilištu rođene dve bebeZABRANA sklapanja maloletničkih brakovaU nedelju besplatni preventivni pregledi u Domu Zdravlja i Opštu bolnicu Leskovac

Romska partija zadovoljna rezultatima izbora, spremna na razgovore sa svim strankama

Pročitajte

Romska partija saopštila je danas da je zadovoljna rezultatima izbora, uputivši poziv predsedniku Aleksandru Vučiću da sasluša njihove predloge narednih dana i izrazivši spremnost da razgovara sa svim budućim parlamentarnim strankama.

„Obraćamo se Aleksandru Vučiću, da sasluša naše predloge, narednih dana, jer je on kao nesporan sadašnji i budući predsednik Republike, sa jasnim ustavnim ovlašćenjima da izražava državno jedinstvo a i u ulozi je predstavnika najveće poslaničke grupe u novom sazivu parlamenta“, saopštio je predsednik Romske partije Srđan Šajn.

On je naveo da bi taj razgovor bio „prvi korak u postizanju širokog konsenzusa u društvu po pitanju sprovođenja participativnog procesa integracije Roma u zemlji“.

„U uslovima pod kojima su održani parlamentarni izbori, smatramo da je izborni rezultat koji smo postigli i više nego dobar“, kazao je Šajn, podsetivši da unazad 10 godina „nije bilo autentične romske partije na izborima“, Srbija je „tražila izlaz iz duboke podeljenosti“ a Romi su „bili izloženi najrazličitijim oblicima pritisaka od veikog broja političkih partija“.

„Između komentarisanja svih vrsta pritisaka koji su na ovim izborima vršeni na Rome i pokušaja da gledamo u budućnost kao odgovorni ljudi, odlučili smo se u ovom trenutku za ovo drugo a što će ostati tako samo ako ključni politički faktori u zemlji razgovaraju sa nama“, napomenuo je Šajn.

Naši prvi razgovori, posle proglašenja preliminarnih izbornih rezultata, sa predstavnicima međunarodne zajednice jasno ukazuju na to da bi, kako tvrdi predsednik Romske partije, oni pozdravili ostvarivanje naše ideje da preuzmemo deo odgovornost u okviru izvrsnih organa vlasti na svim nivoima u procesu integracije Roma.

„Tako bi se nesumnjivo, u znatnoj meri, umanjila politička šteta izazvana najrazličitijim pritiscima prema Romima koji su činjeni kako u predizbornom tako i u samom izbornom postupku o čemu jasno govore mnogobrojni dokazi“, ocenio je Šajn.

Izvor:euronews

- Reklama -spot_img

Comments are closed.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

- Reklama -spot_img
Najnovije

HRISTOS VASKRSE! SREĆAN USKRS!

HRISTOS VASKRSE - VAISTINU VASKRSE! Uskrs je najveći hrišćanski praznik jer suština hrišćanskog učenja označava Hristovo vaskrsnuće iz mrtvih, kao...
- Reklama -spot_img

Povezane vesti

- Reklama -spot_img