26.8 C
Leskovac
subota, maj 18, 2024

Narodna stranka podržava pijačne prodavce

Pročitajte

Predsednik Gradskog odbor Narodne stranke Jovica Stanković na press konferenciji koja je održana u ovoj stranci kritikovao je izgradnju gradskog trga u Leskovcu, ali i sinoćnji koncert Aco Pejovića koji će, kako je kazao „građane koštati još dodatnih 16 hiljade eura.“

Stanković je izneo podatka da na nivou koalicije, Narodna stranka priprema 800 svojih članova za praćenje izbora i da če oni biti raspoređeni na biračkim mestima sa najvećom izlaznošću.

Profesor fizike Dragan Stošić kandidat za Narodnog poslanika ove stranke ukazao je na probleme u prosveti, ali se i osvrnuo na aktuelna poskupljenanja u svim granama.

„Oko 200 miliona evra ili 95 posto svih subvencija, država daje stranim poslodavcima, umesto da ih usmeri na domaću malu privredu i poljoprivredu, koje treba da proizvedu, prodaju i od toga namiruju obaveze i obezbeđuju egzistenciju za sebe, svoje porodice i zaposlene“, kazao je Stošić.

Član gradskog odbora Milan Stevanović, govorio je o problemima koje trenutno imaju pijačni prodavci , navodeči da Narodna stanka daje potpunu podršku njihovim zahtevima koje imaju prema Ministastvu finansija.

On je naveo da je država je donela Zakon o fiskalizaciji, sa čijom primenom će se definitivno početi od 1. maja.

„Mi radimo u vrlo teškim uslovima: na otvorenom, gde leti temperatura dostiže 40 stepeni, a zimi padne na – 20. Tražili smo od ministra Malog i u tu svrhu organizovali proteste, da budemo izuzeti od pomenute odluke. Niko iz Ministarstva finansija nas nije primio“, jadao se Stevanović.

On je najavio ponovni protest piajlnih prodavaca u Beogradu kada će Vladi Srbije predati peticiju sa 15.840 potpisa.

„Na pijacama vlada princip slobodne pogodbe i ne znam kako će to proći kroz kasu. Da li ministar Siniša Mali zna da ćemo pored zakupa tezgi, morati da kupimo kasu, plaćamo internet i održavanje za nju, knjigovođu. Šta će nama ostati“, zapitao se Stevanović.

- Reklama -spot_img

Comments are closed.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

- Reklama -spot_img
Najnovije

Iz dvorišta i garaža krao trotinet, bicikle, odeću i obuću

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Leskovcu, intenzivnim operativnim radom, rasvetlili su 11 krađa i uhapsili M. D. (1981) iz...
- Reklama -spot_img

Povezane vesti

- Reklama -spot_img