18.8 C
Leskovac
utorak, maj 21, 2024

BOKSERI KOJI RAZBIJAJU BARIJERE! DA SE BOLJE RAZUMEMO-PO ŠUKAR TE HALJOVAMEN(VIDEO)

Pročitajte

Multietničnost i multikulturalizam su vitalne civilizacijske tekovine, kroz koje se promovišu jednakosti, tolerancija i inkluzije kulturnih grupa, kroz puno uvažavanje međusobnih različitosti i identiteta.

Zato je u multietničkim, odnosno, multinacionalnim sredinama, od suštinskog značaja priznavanje aspekata autentične kulture jedne grupe, njenog tradicionalnog nasleđa i celokupnog iskustva.

Negovanje i potenciranje elemenata nacionalne kulture ne znači da jedni od drugih treba da se odvajamo, naprotiv ideja je da se i dalje međusobno još više poznajemo, poštujemo i uvažavamo, ali s druge strane etničke grupe / nacionale manjine ne treba da zaborave svoju kulturu tradiciju a zajednica treba da im to omogućava.

Božidar Arsić-Arsa i Dragan Mehmedović-Zmija, legende Leskovačkog boksa su najpre vrhunski sporisti a zatim i višedecenijski drugari koji razbijaju barijere. Među njima nema predrasuda i etničke distance, odličan su primer dobre prakse kako se kroz sport razbijaju etničke barijere.

Njihovu priču, druženja, uspone i padove možete pogledati u video prilogu:

- Reklama -spot_img

Comments are closed.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

- Reklama -spot_img
Najnovije

Leskovačke mažoretkinje prve na Državnom prvenstvu u Loznici

Na Državnom prvenstvu u mažoret plesu, koje je 19. maja 2024. godine održano u Loznici, „Leskovačke mažoretkinje“ osvojile su...
- Reklama -spot_img

Povezane vesti

- Reklama -spot_img