17.8 C
Leskovac
ponedeljak, maj 20, 2024

Parcele za sahranjivanje jedan od glavnih prioriteta rešavanja problema Roma(VIDEO)

Pročitajte

Na šesnaestoj sednici Skupštine grada Leskovca koja je u toku, u popodnevnoj raspravi govorilo se o problemu romske zajednice u Leskovcu, zbog nedostatka grobnih mesta za sahranjivanje.

Najpre je o tom problemu govorio odornik SPS-a Živojin Stefanović, koji je podsetio da su dva Roma u njegovoj odborničkoj grupi.

„Kako je moguće da dozvolite da oni(Romi prim.aut) budu građani drugog reda? Bar u tom delu, najtežem periodu, nesreće koje mogu da se dese nekoj porodici, oni se dovijaju. Evo danas, u ovom kišnom danu oni ne mogu da uđu na grabnoj parceli zbog nepristupačnosti terena“, kazao je Stefanović.

On je podsetio da je romska zajednica zauzela privatnu parcelu i da se tu sahranjuju, i apelovao na lokalnu samoupravu da iznađu rešenje za ovaj problem.

Nebojša Ajvazović, odbornik SPS-a je takođe za govornicom apelovao na lokalnu samoupravu da reši ovaj gorući problme za Rome iz Leskovca i podsetio na predizborna obećanja koja su data u vezi rešavanje ovog problema.

„Pokušali smo sa kolegama odbornicima da rešimo ovaj problem zajedno sa gradonačelnikom, ali do današnjeg dana ovaj problem nije rešen“, kazao je Ajvazović.

Ajvazović je za skupštinskom govornicom molio nadležne da se problem reši!

- Reklama -spot_img

Comments are closed.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

- Reklama -spot_img
Najnovije

Iz dvorišta i garaža krao trotinet, bicikle, odeću i obuću

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Leskovcu, intenzivnim operativnim radom, rasvetlili su 11 krađa i uhapsili M. D. (1981) iz...
- Reklama -spot_img

Povezane vesti

- Reklama -spot_img