19.8 C
Leskovac
petak, maj 17, 2024

Air Serbia od 2022. uvodi redovne linije iz Niša do Kelna, Istanbula, Atine i Beograda

Pročitajte

Nacionalni avio-prevoznik Air Serbia od naredne godine uvešće 10 novih avio-linija sa Aerodroma Konstantin Veliki Niš i Aerodroma Morava Kraljevo.

Odluka je doneta na osnovu prethodno raspisanog tendera za linije od javnog značaja koje je raspisalo Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Aerodrom Konstantin Veliki Niš proširiće postojeću mrežu linija na 7 novih destinacija od kojih su 5 redovne i 2 sezonske. Keln, Istanbul, Beograd i Atina biće nove linije ka kojoj će nacionalni avio-prevoznik prevoziti naše putnike, a među njima će biti i stare destinacije kao što su Frankfurt Han, Ljubljana i Tivat. Letovi ka Atini i Tivtu biće sezonski tokom letnjeg reda letenja.

Aerodrom će posle 2006. godine ponovo u ponudi imati i domaći let Air Serbia-e ka Beogradu 4 puta nedeljno. Ka svim ostalim destinacijama leteće 2 puta nedeljno. Letove će obavljati sa avionima tipa Erbas A319 kapaciteta 144 sedišta kao i sa avionima tipa ATR72 kapaciteta 66 sedišta.

Aerodrom Morava Kraljevo u Novu godinu ulazi sa 3 nove destinacije, od čega će jedna biti redovna i 2 sezonske. Air Serbia će redovno leteti ka Istanbulu, dok će letove ka Solunu i Tivtu obavljati sezonski tokom letnjeg reda letenja. Svi letovi sa Aerodroma Morava Kraljevo biće realizovani dva puta nedeljno sa avionima tipa ATR72 kapaciteta 66 sedišta.

Direktor Aerodroma Srbije Mihajlo Zdravković ističe zadovljostvo što će oba aerodroma ponovo imati veći broj destinacija i putnika i da se polako vidi izlaz iz krize avio-saobraćaja koji je nastupio usled pandemije virusa COVID-19.

Aerodromi Srbije tokom druge polovine zimske sezone od 2022. godine sa Aerodroma Konstantin Veliki Niš nudiće putnicima letove Air Serbia-e, Wizz Air-a i Ryanair-a ka 14 destinacija, dok sa Aerodroma Morava Kraljevo jednu destinaciju Air Serbia-e.

Air Serbia/Aerodromi Srbija

- Reklama -spot_img

1 KOMENTAR

Comments are closed.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

- Reklama -spot_img
Najnovije

Iz dvorišta i garaža krao trotinet, bicikle, odeću i obuću

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Leskovcu, intenzivnim operativnim radom, rasvetlili su 11 krađa i uhapsili M. D. (1981) iz...
- Reklama -spot_img

Povezane vesti

- Reklama -spot_img