15.8 C
Leskovac
četvrtak, maj 2, 2024
NAJNOVIJE VESTI

Zbog smrti jedno i po godišnjeg deteta direktor Opšte bolnice Leskovac pokrenuo unutrašnju kontrolu, otac sumnja na nemar lekara

Pročitajte

U leskovačkoj Opštoj bolnici na Odeljenju pedijatre prošle nedelje preminulo je dete staro godinu i po dana.

Direktor Opšte bolnice Nebojša Dimitrijević povodom ovog slučaja naložio je unutrašnju kontrolu i istragu.

Reč je o mališanu iz sela Stubla nadomak bojnika koji je četiri dana proveo u bolnici sa maćehom, a primljen je sa upalom pluća, dehidracijom i visokom temperaturom.

“Ništa nije ukazivalo na to da će dete preminuti. Mi smo svi potrešeni. Pored deteta u trenuktu tragičnog događaja bili su i dežurni pedijatar i medicinsko osoblje”, kazao je u izjavi za Rešetku Nebojša Dimitrijević.

Povodom ovog slučaja naložena je i obdukcija tela mališana, a iz Zavoda za sudsku medicine u Nišu se još uvek čekaju rezultati.

Kako saznajemo od oca preminulog deteta, on će podneti prijavu protiv Opšte bolnice Leskovac jer sumnja na nemar lekara pedijatrije i medicinskog osoblja, ali, kako nam je kazao, „čeka obdukcijski nalaz sudske medicine u Nišu“.

U ovom trenutku, u bolnici u Leskovcu boravi zdravstvena inspekcija, a Dimitrijević navodi da je poseta insepkcije rutinska i obavezna zakonom nakon smrti svakog pacijenta.

- Reklama -spot_img

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

- Reklama -spot_img
Najnovije

Danas bez struje ulice u romskom naselju „Sat mahala“

Ogranak Elektrodistribucija Leskovac izvodiće radove na redovnim godišnjim revizijama TS 10/0,4 kV u Leskovcu. Zbog toga će u utorak,...
- Reklama -spot_img

Povezane vesti

- Reklama -spot_img