12.8 C
Leskovac
petak, maj 3, 2024
NAJNOVIJE VESTI
U PODVRCU MLADIĆ ČEKIĆEM POVREDIO TROJE LJUDI, POLICIJSKI SLUŽBENIK SPREČIO VEĆU TRAGEDIJUDanas bez struje ulice u romskom naselju „Sat mahala“Pretukao mladića u centru LebanaPrivode se kraju radovi na izgradnji vodovodne mreže od Velikog Trnjana do PalikućeOrganizovane Uskršnje radionice za decu na gradskom trgu u LeskovcuOtvoreno dečje igralište“Srećičica“ u centralnom parku u LeskovcuPodeljeni ugovori udruženjima za realizaciju projekata iz oblasti Socijalne zaštite u 2024.godiniMihajlović: Unija Roma Srbije posle skoro 20 godina izlazi na lokalne izbore u BeograduPrivremeno povučen skandalozan, sraman, diskriminatorski i rasistički predlog da se preimenuje bulevar Šabana Bajramovića u NišuU Leskovcu za 24 sata rođeno šest bebaSkupština Grada Niša u petak odlučuje o promeni naziva Bulevara Šabana Bajramovića, direktor Nišvila Ivan Blagojević to vidi getoizaciju umetnika i latentni rasizamNovo dečje igralište u parku Devet JugovićaOdržan čas istorije „Dan sećanja na žrtve holokausta, genocida i drugih žrtava fašizma u Drugom svetskom ratu“U leskovačkom porodilištu rođene dve bebeZABRANA sklapanja maloletničkih brakovaU nedelju besplatni preventivni pregledi u Domu Zdravlja i Opštu bolnicu LeskovacAkcija saobraćajne policije usmerene na kontrolu brzineU Baru održana 19. Generalna skupština NALAS-aIstraživanje Instituta Batut: prisutnije tuče među učenici osnovnih škola, seksualno aktivni sa 11 godinaNenad Zdravković: rešiti problem romskog groblja u Leskovcu

Opljačkana kuća Esme Redžepove!

Pročitajte
IZVOR: YOUTUBE/PRINTSCREEN/RTV KLAN

Pevačica Esma Redžepova i njen suprug Steva u ovoj kući odgajala je 48 dece, a današnji prizor slama srca.

Esma Redžepova bila je kraljica romske muzike, a njena kuća imala je i Muzej i dom humanosti Esma i Stevo Teodosovski. Međutim, ono što se tamo sada može videti je ruina, opljačkano je sve i ostali su samo goli zidovi njihove vile.

Legendarna pevačica koja je preminula 2016. godine, nekada je u ovom velelepnom zdanju podigla i othranila čak 48 dece. Pevačica je kuću ostavila državi Makedoniji, međutim jedan od naslednika je osporio testament, tražeći svoj deo. Dok se to ne reši, kuća ostaje u vlasništvu države.

“Svi mi smo se na neki način borili da se ovo izgradi. Kako Esma i Stevo, tako i mi, deca koja smo živeli tu, od malih nogu smo doprineli. Da li treba ovo da se sruši? Koji je cilj države? Zašto se ne nađu naslednici iz testamenta? Vidite da više ne liči ni na šta, svi prozori su izvađeni. Ovo je strašno, ovo je horor, ja sam zgrožen”, rekao je Deniz, jedan od naslednika.

Esma i Stevo su govorili da ova kuća nije napravljena od njih već od naroda koji je dolazio na nastupe i davao novac za to. Oni su govorili da ono što je napravljeno od naroda treba narodu i da se vrati.

Izvor:Mondo

- Reklama -spot_img

Comments are closed.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

- Reklama -spot_img
Najnovije

U PODVRCU MLADIĆ ČEKIĆEM POVREDIO TROJE LJUDI, POLICIJSKI SLUŽBENIK SPREČIO VEĆU TRAGEDIJU

Vozač automobila danas oko 11 sati čekićem je nasrnuo na Anđelinu Kamberović staru 48 godina iz romskog naselja Podvorce,...
- Reklama -spot_img

Povezane vesti

- Reklama -spot_img