11.8 C
Leskovac
sreda, maj 15, 2024

Infektivno odeljenje Leskovačke Bolnice ponovo u kovid sistemu

Pročitajte

Pošto se broj zaraženih drastično povećava rešili smo da infektivno odeljenje opet vratimo u kovid sistem i na tom odeljenju će biti smešteni lakši pacijenti, potvrdio je direktor leskovačke Opšte bolnice Nebojša Dimitijević za Južne vesti. On dodaje i da su posete pacijentima opet zabranjene, kako bi se smanjio rizik od unošenja virusa u Bolnicu.

Krajem juna Bolnica u Leskovcu izašla je potpuno iz kovid sistema, ali je svakodnevni rast broja zaraženih uticao na to da se Infektivno odeljenje opet vrati u kovid sistem. Dodatnu brigu predstavlja i podatak da je samo u poslednja dva dana samo u Leskovcu registrovano preko 100 novih slučajeva virusa korone.

Kako ne bi lakše pacijente slali u kovid bolnicu u Kruševac, odlučili smo da pacijente kojima je potrebna medicinska nega zadržimo u našoj bolnici. Ukoliko to bude potrebno, spremićemo i ostala odeljenja. Nije dobro, bolnice se pune, moraćmo da budemo na oprezu – rekao je Dimitrijević.

Direktor dodaje i da su opet zabranjene posete pacijentima, kako se ne bi dozvolilo unošenje virusa u Bolnicu.

Morali smo da zabranimo posete, opasno je. Jeste da nije bilo mnogo poseta, ali smo to preventivno, kako ne bismo ništa rizikovali i dozvolili virusu da uđe u Bolnicu – kaže Dimitrijević.

U dvorištu Bolnice i dalje se nalazi kontejner gde se vrše pregledi pacijenata, a svakog dana radi i kovid ambulanta u Zdravstvenoj stanici broj 3.

Izvor:Južne vesti

- Reklama -spot_img

Comments are closed.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

- Reklama -spot_img
Najnovije

PREMIJERNO PRIKAZANA NOVA EMISIJA „ROMANI KUHINJA“

Nova emisija "Roamni Kuhinja" premijernio je u nedelju 12.maja 2024. u 21 sat prikazana na YouTube kanalu medija ROMinfomedia. Ova...
- Reklama -spot_img

Povezane vesti

- Reklama -spot_img