20.8 C
Leskovac
četvrtak, maj 2, 2024
NAJNOVIJE VESTI

Turska kompanija „Erenli“u Leskovcu otvara fabriku

Pročitajte

Na lokaciji „Zelena zona“ u Leskovcu gradiće se novi objekat za proizvodnju sistema za cirkulaciju u automobilskoj industriji na 7 hektara gde će do kraja 2025.godine biti zapošljeno 400 radnika, najavili su danas gradonačelnik Leskovca i predstavnici turske kompanije „Erenli“ na zajedničkoj press konferenciji koja je održana u svečanoj sali Skupštine grada Leskovca.

Gradonačelnik Leskovca je istakao da su pregovori sa ovom ozbiljnom firmom iz Izmira koja ima 300 radnika započeti početkom godine, i stručne službe, nadležna odeljenja i zaposleni u Gradskoj upravi su sve vreme na raspolaganju ovom investioru.

On je kazao da je grad sve administrativne procedure pred organima Grada završio u roku od pet radnih dana, što pokazuje izuzetnu pripremljenost i spremnost gradskog rukovodstva da svaku investiciju realizuje na što brži i efektniji način.

„Jula meseca je potpisan Memorandum o saradnji i razumevanju kako bi ova investicija bila realizovana u što skorijem roku tako da je JКP Кomunalac radi na čišćenju i pripremi parcele na kojoj će biti sagrađena ova fabrika“,kazao je Cvetanović.

Direktor novootvorenog predstavništva koje nosi naziv „Erenli d.o.o.“ Fikret Ajnibal kazao je da je grad Leskovac najvažnija tačka u ovom delu Evrope, navodeći da je to razlog zašto je nakon iscrpnog istraživanja Leskovac izabran za realizaciju pomenutog projekta. On je dodao da se trenutno privode kraju pregovori sa građevinskom kompanijom koja će izvoditi radove na izgradnji fabrike.

„Na osnovu našeg plana, serijska proizvodnja vozila bi trebalo da počne početkom sledeće godine, najkasnije do kraja februara. Zato što takav dogovor imamo sa našim kupcima sa kojima godinama unazad sarađujemo u Turskoj. Već imamo sklopljene poslove za period 2022. i 2023. godine, i na osnovu njih kompanija će prihodovati 8 miliona evra, dok će do kraja investicionog projekta biti napravljen prihod vredan 30 miliona evra na osnovu prodaje proizvoda nastalih u leskovačkom ogranku tokom investicionog perioda u trajanju od 5 godina. Ove godine ćemo početi sa angažovanjem radnika, a već sledeće ćemo brojati 150 zaposlenih koji će raditi u administraciji, menadžmentu i na inženjerskim poslovima, i na osnovu našeg projekta planirano je da dosegnemo broj do 400 radnika do kraja investicije. Trudićemo se da naši radnici imaju dobre uslove rada, jer kao što sam podelio sa gradonačelnikom na početku pregovora, jedan od razloga iz kojeg smo odlučili da investiramo u Leskovac je ogroman potencijal u pogledu ljudskih resurasa i ja sam rešen da zajedno sa njima ostvarimo dugoročni cilj naše kompanije. Nastojaćemo da menadžment naše kompanije obučimo i pripremimo za rad, a da to pre svega budu ljudi iz Srbije i Leskovca.“

- Reklama -spot_img

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

- Reklama -spot_img
Najnovije

Danas bez struje ulice u romskom naselju „Sat mahala“

Ogranak Elektrodistribucija Leskovac izvodiće radove na redovnim godišnjim revizijama TS 10/0,4 kV u Leskovcu. Zbog toga će u utorak,...
- Reklama -spot_img

Povezane vesti

- Reklama -spot_img