22.8 C
Leskovac
nedelja, maj 19, 2024

Nišvil džez festival, traje od 6. do 15. avgusta

Pročitajte

Održana je press konferenciju povodom početka Nisville jazz festivala.

“Počinje Nišvil džez festival, traje od 6. do 15. avgusta uz naravno brojne probleme, nikad veće, uz nikad manje kukanja nadam se našeg, uz nikad već je dugove koje ćemo preneti i iduće godine, ali pošto moramo da radimo i održavamo neke nivoe, svesno ćemo ići u dugove koje ćemo naravno vraćati tokom godine. Žrtva će biti, naravno, tehnika, izvođači neće, oni će biti ispoštovani kao i svih godina. Dodatno pridržavaćemo se i ovih epidemioloških mera, tako da mi živimo jedan mali sumrak kulture, planetarni, svi u svojim državama. U svim tim uslovima, mi moramo da se ponašamo da je sve normalno i da branimo umetnost i kulturu koliko možemo. Ovo nije ništa novo, verovatno ni u drugim zemljama. Mi počinjemo sa našom odbranom danas i početak je naravno teatar. Država stanuje u teatru, to je stara priča koja je malo izbledela, koju će korona dodatno da utuče i sumnjam da će država naredne godine stanovati u pozorištu. Mi ćemo se truditi da se ponašamo kao da se ništa nije promenilo poslednjih godina i da je pozorište najvažniji segment kulture i da će oblikovati svest onih ljudi koji će vladati planetom na isti način kako će vladati našom zemljom. Pored mene su naravno Maja Mitić, umetnička direktorka pozorišnog festivala, i naša gošća iz Amsterdama Karolina Spajić. Mislim da znate da će testiranje posetioci plaćati 300 dinara koji imaju kupljene ulaznice. Karolina Spajić dolazi sa svojom grupom, radi se o zid teatru i o predstavi “Moja Odiseja” koja bez njenog autorskog pečata ne bi bila ovde.Već je dogovoreno za prošli Nišvil i zahvaljujući kraljevini Holandije koja je u celosti pokrila ovaj projekat, večeras ćemo imati jednu šetnju između dva-tri najznačajnija Niška segmenta- centralnog Trga, jedne lokacije koja se nekad zvala Miletove suze, fontana u centru, do najnovije fontane. Predstava će zatim biti odigrana, biće oduzeta nevinost Niškom mostu, a onda ćemo je završiti na Amfiteatru na keju” izjavio je Ivan Blagojević.

“Jedino ograničenje koje smo u obavezi da ispoštujemo na ulazima, to je testiranje, i tu ćemo subvencionisati dve trećine testova od 900 dinara. Ko kupi karte platiće 300 dinara, ostalo je subvencija Nišvila, ali s obzirom na to da je većina vakcinisana u Nišu, tako tvrde mediji, onda verujem da će biti manje posla za Aqualab kliniku koja će na tri punkta raditi testiranje, a rezultati se čekaju 10 do 15 minuta” dodao je Blagojević.

“Imaćemo reprizu iz 2018. na otvaranju, sviraće Gipsy Kings, ostalo je sve isto, nema nikakvih izmena”

Izvor:Gradski portal 018

- Reklama -spot_img

Comments are closed.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

- Reklama -spot_img
Najnovije

Iz dvorišta i garaža krao trotinet, bicikle, odeću i obuću

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Leskovcu, intenzivnim operativnim radom, rasvetlili su 11 krađa i uhapsili M. D. (1981) iz...
- Reklama -spot_img

Povezane vesti

- Reklama -spot_img