Majstori roštilja restorana „Koliba“i „Dva drugara“ uspeli su danas da naprave pljeskavicu težine 90 kilograma, debljine tri centimetra, i prečnika 217 centimetra. Pre pečenja prečnik je bio 226 centimetara. Ovim su majstori roštilja oborili svoj prošlogodišnji rekord težine pljeskavice za 3,6 kilograma.


Majstor roštilja Ivica Zdravković iz restorana „Dva Drugara“ već četvrti put učestvuje u pravljenju najveće pljeskavice, i veoma je srećan zbog obaranja prošlogodišnjeg rekorda, ali, i da je srećan jer su oborili rekord koji je napravljen u Sloveniji pre samo mesec dana kada je napravljena pljeskavica od 88 kilograma.

„U timu nas je bilo šestorica, jer kako povećavamo kilažu, moramo da povećavamo i brojnost tima. Što se tiče kilaže pljeskavice, siguran sam da možemo da idemo do sto kilograma, ali s tim da bi morali da promenimo i skare, roseve, prohromski pleh“ .kazao je Zdravković koji je ujedno i najavio da će sledeće godine verovatno povećati težinu za pet kilograma.

Predsednik žirija Slaviša Milošević kazao je da je pljeskavica uspešno ispečena, dobro okrenuta, i da je sve proteklo u najboljem redu.
„Toliki broj godina pratim ovo dešavanje, mislim da je ovaj put najbolje termički obrađena. Verujem da mogu da idu i do sto kilograma, ali to zavisi od pripreme samog mesa i ovih pomoćnih plehova koji se koriste za oblikovanje. Ovog puta pleh je bio 227 centimetara, ako uspeju da naprave novi od nekih 230, verovatno mogu da idu i do sto kilograma. Pred njima je budućnost, ambiciozni su i mislim da oni mogu to da urade“-kazao je Milošević.
Pljeskavica je nakon pečenja tradicionalno podeljena posetiocima Roštiljiade.