24.8 C
Leskovac
četvrtak, jul 4, 2024

Pripreme leskovačkih folkloraša za nastup na susretima starih trećeg doba u Vrnjačkoj Banji

Pročitajte

Prva ekipa leskovačkih folkloraša seniora članova Folklorne sekcije  leskovačkog Udruženja penzionera njih tridesetak boravilo je pet dana u termama Sisevca nadomak Paraćina,krajem juna i početkom jula meseca tekuće godine.

   Oni su obišli sve istorijske i prirodne vrednosti i lepote Moravičkog okruga,sa posebniom zadržavanjem u manastiru Sisojevac,posvećenom Sv.Sisoju,a izgradjenom u osmoj deceniji 14 veka kao zadužbina srpske kneginje Milice. Tokom svog boravka u termama folkloraši su uvežbavali nove koreografije sa kojim će nastupiti na susretima starih trećeg doba, ove godine u Vrnjačkoj Banji a kao pobednici poslednjeg Medjunarodnog festivala folklora trećeg doba u Leskovcu.

    Organizator ovog jedinstvenog  skupa starih leskovačkih folkloraša je Folklorna sekcija starih  koju sa velikim uspehom predvodi Vesna Djordjević umetnički rukovodilac.“Igrali smo opušpeno i bosnih nogu na livadi na obali prelepe reke Crnice.Bio je to pravi doživljaj za nove članove sekcije…,“naglasila je gospodja Djordjević.

   U svojoj agendi izlaeta leskovačko Udruženje penzionera za jul mesec ovoga leta zabeležilo je  i  izlete na planinu Radan i u Sijarinsku Banju,kao i šoping izlet u Solun,za koje vlada veliko interesovanje leskovačkih starina.  Toma Stevanović

- Reklama -spot_img

Comments are closed.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

- Reklama -spot_img
Najnovije

Kako ulaganja u Rome mogu da reše problem radne snage

Ulaganje u romsku populaciju, koja je mlada, preduzetnička, govori nekoliko jezika već od malih nogu i koja uglavnom radi...
- Reklama -spot_img

Povezane vesti

- Reklama -spot_img