24.8 C
Leskovac
četvrtak, jul 4, 2024

Jubilarna 30 Likovna kolonija „Na krilima mašte“

Pročitajte

Na Vlasini gde će se održati junilarna 30. Likovna kolonija „Na krilima mašte“ otputobvalo je danas 22. dece iz leskovačkih osnovnih škola.

Deciu su ipratili predstvnici grada Leskovca, Jelena Stamenković pomoćnik gradonačelnika i načelnik Gradske uprave Miloš Cvetanović, koji su deci poručili da iskoriste priliku da uče, istraže svoju kreativnost i razvijaju razvijaju svoje veštine i uživaju u predivnom ambijentu Vlasine.

Miroslav Stanojević direktor kulturne ustanove koja organizuje koloniju , Doma kulture Tihomir Rakić Veljko iz Pečenjevca kazao je, da je ova manifestacija svih ovih godina okupljala mlade likovne stvaraoce osnovnih škola grada Leskovca i da je ostavila dubok trag na polju umetničkog stvaralaštva.

„Ona je sve ove godine imala kako obrazovnu tako i motivacionu ulogu za mnoge učesnike koje su umetnost odabrali za svoje profesionalno opredeljenje. Koloniju su posećivali poznati umetnici ali i književnici, pomenuću Ljubivoje Ršumovića, Dobricu Erića, glumce, likovne kritičare i mnoge druge“-kazao je Stojanović.

- Reklama -spot_img

Comments are closed.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

- Reklama -spot_img
Najnovije

Kako ulaganja u Rome mogu da reše problem radne snage

Ulaganje u romsku populaciju, koja je mlada, preduzetnička, govori nekoliko jezika već od malih nogu i koja uglavnom radi...
- Reklama -spot_img

Povezane vesti

- Reklama -spot_img